İzmir İl Teşkilatının Balçova Termal Otel’de yapılan 4. Olağan Kongresine katılarak partililere hitap eden Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, bir davanın haklılığının kuru kalabalıkların fazlalığı ile değil, ilahi iradeye uygunluğu ile ölçülebileceğini ifade etti.

Tarihte nice büyük kalabalıkların toz yığını gibi dağılıp gittiğini kaydeden Genel Başkan Kamalak, “Bir zamanlar Anavatan Partisi diye bir rüzgâr vardı. Nerede şimdi? Bugünün mütekebbirleri de yarın yok olup gidecektir. Yel gider dağ kalır. Tıpkı Milli Görüş gibi. Gül kurur bağ kalır. Tıpkı Saadet Partisi gibi.” diye konuştu.

Terör sorununun çözümünün Milli Görüş’te olduğunu savunan Kamalak, İslam kardeşliği tesis edilmeden terörün mevcut yöntemlerle önlenemeyeceğini belirtti.

SP Lideri Kamalak, “Yıllardır haykırıyorduk, ey iktidar sahipleri siz bu usullerle terörü çözemezsiniz. Şehit vermeyen ilimiz ilçemiz var mı? Ölen de öldüren de, şehit de katil de, mazlum da cani de bu devletin nüfus cüzdanını taşıyor. Sorumlu kim? Kim önleyecek bunu? Milli Görüş'ün dışında bir çare var mı? 10 yıldan bu yana AK Parti tek başına iktidarda değil mi, bu terörü ben önlerim diyebilir mi? Diyecek olduğu takdirde neyi bekliyorsun, daha ne kadar şehit kanının akmasını, ne kadar ocağın sönmesini bekliyorsun? Gücün mü yetmiyor, kaç milletvekiliyle parlamentoda teslim edilmen, kaç yıl iktidar kalman lazım? Kaç yıl kalırlarsa kalsınlar çözemezler. Tek çare Milli Görüş'tür, Saadet Partisi'dir." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi’nin Türkiye için bir pusula olduğunu öne süren Kamalak, “Milli Görüş 40 yıldan beri cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerektiğini söylüyordu. Neticede bizim geldiğimiz noktaya geldiler. Anayasa Mahkemesinin yapısının değişmesi gerektiğini savunuyorduk. Bunun gerekliliğini de anladılar. Milli Görüş evrensel nizam için de bir sigortadır. Bakın dünyaya. Emperyalizmin silahları insanlar üzerinde deneniyor. Oluk oluk insan kanı akıyor. Bunların önemli kısmı da Müslüman kanıdır, kardeşlerimizin kanıdır. Dünyada emperyalizmi durduracak olan tek güç de Milli Görüş’tür.” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç ise, İzmir’in Türkiye siyasetinde önemli bir yeri olduğunu belirtti. 12 yıl İzmir’de il başkanlığı görevini yürüten ve 12 Haziran seçimlerinde aday olmak üzere il başkanlığından ayrılan Kılıç, artık genel başkan yardımcısı olarak göreve devam edeceğini söyleyerek çalışma arkadaşlarından helallik istedi.

On yıldır il başkan yardımcılığı görevinde bulunan ve kongrede tek il başkan adayı olan Bayram Sakartepe ise, Milli Görüş gömleğini giymek kadar bu gömleğin hakkını vermenin de önem taşıdığına vurgu yaptı. Davalarının küçük hesaplar değil büyük idealler peşinde koşmak olduğunun altını çizen Sakartepe, “Bizim davamız hak davadır. Türkiye’mizin ve bütün insanlığın saadeti davasıdır. Bu inançla, bu sorumluluk duygusuyla görevlerimizi daha büyük bir gayretle yerine getirmek için yeni bir çalışma dönemine giriyoruz. El ele, birlik ve beraberlik içerisinde gece gündüz demeden çalışmaya hazır olduğumun sözünü veriyorum.” dedi.

Kongreye, ilçe başkanları, il ve ilçe yönetimleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, delegeler, siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı. İzmir’de partisinin 12 yıl il başkanlığını yapan Şerafettin Kılıç’a Genel Başkan Kamalak tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Tek listeyle yapılan seçimde 418 oy alan Bayram Sakartepe, Saadet Partisi İzmir Teşkilatının yeni il başkanı oldu.