Türkiye Eğitim ve Sevgi Derneği (TESED) Sincan Ufuk Temsilciliği, Anneler Günü münasebetiyle Samanyolu Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu konferans salonunda program düzenledi.

Sincan ve Etimesgut’ta görev yapan öğretmenlerin ve annelerinin birlikte davet edildiği programa çok sayıda vatandaş katıldı. Programda Ufuk temsilciliği adına konuşma yapan Emine Bıyık Düzgün, annelerin eğitimdeki öneminden bahsederek, "TESED üyeleri ve öğretmenler olarak sadece kendi çocuklarımızın anneleri değil bize emanet edilen binlerce öğrencilerimizin de annesiyiz.” dedi.

Programa konuk olarak katılan yazar Gülay Atasoy, annelerin, dünyadaki en değerli varlıklar olduğunu belirtti. Atasoy, katılımcılardan gelen sorular üzerine, “Acaba ben nasıl bir anneyim, sorusunu kendimize sormalı ve değerlendirmeler yapmalıyız.” diye konuştu.

'Çalışan anneler olarak çocuklarımızla nasıl vakit geçirmeliyiz, dün ve bugünün annelerinin farkı nedir?' gibi konulara değinen Yazar Atasoy, “Annelerimiz çocuklarımızın dert ortağı, arkadaşı, öğretmeni, ve ilk rehberidir. Bu arkadaşlık bir ömür boyu devam eder. Bu günü sembolik olarak kutluyoruz. Bu vesile ile tüm annelerin gününü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Düzenlenen programda Nefise Andiçen Lisesi Öğrencisi Mehmet Dönmez gitarı ile türkü ve şarkılar söyleyerek neşeli anlar yaşattı. Program sonunda Yazar Gülay Atasoy kitaplarını imzaladı.