TEKSTİLCİ Yasemin Ergüder'in "Nefes" adını verdiği koleksiyonu, Fuat Paşa Yalısı'nda düzenlenen defileyle moda severlere tanıtıldı. Koleksiyondaki her satışın yüzde 10'u Çocuk Koruma Merkezlerini Destekleme Derneği'ne (ÇOKMED) aktarılacak.

Yasemin Ergüder, aslında kendisini tasarımcı veya modacı olarak görmediğini belirterek, “Umarım beğenilir giysilerimiz. Her parçada ayrı bir aşk, ayrı bir emek var" dedi.

ÇOKMED Başkanı Tolga Dağlı da, defile öncesi yaptığı konuşmada, “Şunu gördüm ki, bütüncül yaklaşım yapamıyoruz. Yani çocuk değişik kurumlarda oradan oraya giderek daha çok travmatize oluyor. Çocuk kendini suçlu hissediyor. Halbuki mağdur. Üniversitelerde konuyla ilgili merkezlerin kurulması şarttır. 9 üniversitemizde çocuk koruma ve uygulama araştırma merkezleri kuruldu. Bunlar bire bir olgularla uğraşıyorlar. Onların takiplerini ve tanılarını yapıyorlar. Derneğimiz bu merkezleri desteklemek için kurulmuş bir dernek. Çünkü bu çocukların ruh sağlıkları inanılmaz bozuluyor. Toplumumuzda her 5 kadından biri cinsel istismar ve tacize uğruyor. Ortakulak iltihabından daha fazla. Ama biz bunu yok sayıyoruz" dedi.

Daha sonra defileye geçildi. Yasemin Ergüder'in koleksiyonunu, güzellik yarışmalarında dereceye giren mankenler Tuğçe Sarıkaya, Açelya Kartal, Gamze Balım, Yağmur Ayaz, Berna Batur, Seviye İkbal Tulgar, geçen yılın Asya Güzeli Jenya Krivenko, Marina Federenko ve Özlem Karaoğlu tanıttı.



45 parçadan oluşan defiledeki ürünlerin her biri maksimum 4-8 adet arasında üretildi. Satın almak isteyen kişiler, istedikleri koleksiyonu kapatarak, ürünü sadece kendi üzerlerinde görebiliyor. Her satışın yüzde 10'u ise ÇOKMED'e aktarılacak.