Dikenli yolda düşe kalka yol alınsa bile ayılmaz bir bütünlüğün adıdır. Yardımlaşmak, Dayanışma ile bir köprü oluşturarak bu köprüyü tamamlamaktır evlilik.
Böyle düşünerek, zamanı geldiğinde kavuşmak için yanıp tutuşan iki yüreğin, kavuştuktan sonraki zaman diliminde  hayat şartlarından dolayı pes etmemeleri direnmeleri adına evlilik öncesi ve sonrası eğitim veren kurslar açılmıştır.Bu kurslar sayesinde ciddi evliliklerin kurtulabileceğini düşünüyoruz.

Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin,“Aile ve toplum hizmetleriyle ilgili bir irade beyanımız var. Mesela bir araba kullanırken bile kursa gidiyorsunuz, sertifika alıyorsunuz, nasıl araba kullanmanız gerektiğiyle ilgili. Ama evlilik birliği dediğiniz, ömür boyu devam edilmesi gereken ve toplum açısından çok önemli bir müessese. Evlilik kurumunu güçlendirmenin yolu çiftlerin bir ön eğitimden geçmesi. Yaşama ihtimali olan sorunları ona baştan söyleyip bunu nasıl yöneteceğini, buna karşı nasıl davranacağını anlatacağımız bir modeli ortaya koymamız lazım. Bir takım yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları bunu çok başarılı şekilde çalıştılar. Ben kendi şehrimden biliyorum. Üniversitenin, milli eğitimin, sağlığın, müftülüğün içinde olduğu bir eğitim programında birçok eşin şunu dediğini duyduk, ‘Ben eşime teşekkür etmediğimi bilmiyordum, ama onun teşekkür beklediğini de bilmiyordum. Bu eğitim sayesinde farkındalığımız arttı, bilincimiz yükseldi ve birbirimizi daha iyi anlamaya başladık.’ Biz o yüzden Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde de bunun çalışmasını yapıyoruz.”

Evlat edinme sistemi

Şahin, koruyucu aile sistemini, ailenin talebi doğrultusunda, evlat edindirme sistemiyle entegre edeceklerini belirterek, “Çocuk evlat edindirilecek sisteme uygunsa ilk önce koruyucu aileye, ‘Bu çocuğu evlat edinmek istiyor musunuz’ diye soruluyor. Onlar ‘yok’ diyorsa sistemi öbür tarafta çalıştıracağız” dedi.