İZMİR'de, aralarında milletvekili Sebahat Tuncel'in de bulunduğu BDP üyelerinin, kentte polisin gerçekleştirdiği, KCK üyesi 34 kişinin gözaltına alındığı operasyonu protesto eyleminde gerginlik yaşandı.




BDP'lilerin açıklama yaptığı yere Türk bayraklarıyla yürümek isteyen grup, polis tarafından engellendi. BDP'lilerin eylemi, polis kordonu eşliğinde gerçekleştirilirken, Tuncel, "Aklınızı başınıza alın. Bu ülkeyi, daha büyük savaşa, kaosa sürüklemeyin. Bizden korksanız iyi olur" dedi.

BDP İzmir İl Başkanlığı üyesi yaklaşık 100 kişi, İzmir Emniyeti'nin, geçen perşembe günü gerçekleştirdiği, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK içinde oldukları belirlenen 34 kişinin gözaltına alındığı operasyonu protesto etmek için Konak'taki bir alışveriş merkezi önünde toplandı. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in de destek verdiği grup, Valilik binası önüne yürümek istedi. Polisin bir süre izin vermediği grup, daha sonra anlaşılmasıyla Valilik binası önünden geçerek Büyükşehir Belediyesi'nin yanına geldi. Açıklamanın yapıldığı sırada, ellerinde Türk bayraklarıyla BDP'lilerin yanına gitmek isteyen, 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' sloganı atıp tepki gösteren grup, polis tarafından engellendi. Çevredekilerde Türk bayraklı grubu desteklerken, BDP'lilerin bulunduğu alan Çevik Kuvvet tarafından kuşatıldı. Bir süre teröre tepkilerini gösteren grup, polisler tarafından alandan uzaklaştırıldı. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi.

HALKIMIZIN İKİ ELİ YAKANIZDA OLACAKTIR

Sebahat Tuncel, "Türkiye'nin yarası olan bir konu için buradayız. İzmir Emniyeti yeni bir operasyon yaptı. Şırnak'ta belediye başkanlarımız tutuklandı. Burada siyaset akademisi yöneticileri gözaltına alındı. Aklınızı başınıza alın. Bu ülkeyi daha büyük savaşa, kaosa sürüklemeyin. Bu savaşın nedeni, Kürt halkına yapılan baskılardır. MİT-PKK görüşmesine kimse ses çıkartmadı, bu savaş bitsin diye, Bunu istemeyenler, bu savaşın bitmesini istemeyenlerdir. 30-40 bin daha kişi ölse, gelinecek nokta barıştır. Bir genç daha ölmesin. Bunu yapmazsanız, halkımızın iki eli yakanızda olacaktır. Bu zihniyet değişmedikçe sorun çözülemez. ABD ile yeni silah anlaşmaları bu sorunu çözemez. ABD ile anlaşma Kürt halkını bastırmak içindir. Demokratikleşme konusunda adımlar atarsanız, barış ortamı kendiliğinden gelir. Bu halk Öcalan'ın özgürlüğünü istiyor, onunla görüşme yapılsın. Barış, diyalog için görüşülsün. Biz sorumluluğumuzun farkındayız. BDP, barış için mücadele ediyor. Ortadoğu'da barış için mücadele edileceğine, Kürt halkı için bu mücadele yapılsın. Gelin barış için adım atın. AKP, politikalarıyla emniyeti hedef haline getiriyor. Siz bize kalkan oluşturacağınıza barış için halkı örgütleyin" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, diktatörlük yaptığını ileri süren Tuncel, "Diktatörlerin sonu belli. Sen de diktatörlükten vazgeç. Başbakan, tüm BDP'lileri tutuklayabilir, ama 20 milyonluk Kürt halkını tutuklayamaz. Gün geçtikte güçleniyoruz. Bizden korksanız iyi olur" diye konuştu. Açıklamanın ardından grup, olaysız dağıldı.