Bağcılar Belediyesi, hain darbe girişiminin 1’inci yıldönümünde ‘15 Temmuz Destanı’nı yazan kahramanlar için coşku dolu özel bir gösteri düzenledi. Bağcılar’ın 7 ayrı noktasından yola çıkan yüzlerce Bağcılarlının oluşturduğu kortej Kirazlı Metrosu etkinlik alanına yürüdü. Yol boyunca ilgi gören kortej vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.

FETÖ’nün işgal kalkışmasının 1’inci yıldönümünde Bağcılar Belediyesi, organize ettiği 5 gün sürecek etkinlikle hem vatan için şehit olanları, hem de bu destanda emeği olan kahramanları andı. Kirazlı Metro İstasyonu etkinlik alanında ilk gün düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Program Bağcılar’ın 7 değişik noktasından yüzlerce vatandaşın oluşturduğu kortej yürüyüşüyle başladı. Üzerlerinde 15 Temmuz’u hatırlatan bayraklı tişört, ellerinde meşale bulunan Bağcılarlılar saat 21.00’de etkinlik alanına ulaştı.

"BUGÜN ÖNEMLİ BİR GÜN"

Meşaleli grup alanda mehter marşları ve Türk bayrakları ile karşılandı. Programa İstanbul Vali Yardımcısı ve Kaymakam vekili Osman Ateş, AK Parti İstanbul milletvekili Nureddin Nebati, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Bağcılar Müftüsü Musa Uzun, ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu, 15 Temmuz’da hainlere kamyonla karşı koyan Şerife Boz, şehit Ramazan Sarıkaya’nın eşi Zeynep Sarıkaya, ve vatandaşlar katıldı.

İSTOÇ Camii imamı Mustafa Kızılcaoğlu’nun Kur’an-ı Kerim okumasının ardından AK Parti İstanbul milletvekili Nureddin Nebati, yaptığı konuşmada “Bugün önemli bir yıldönümünün arefesindeyiz. 15 Temmuz akşamında hainler, alçaklar, bu ülkenin düşmanları ‘Millet tankları görürse evlerine kaçarlar’ demişlerdi. Ancak Bağcılar ‘Ya Allah Bismillah’ dedi. Allah kalbimize cesareti sizin yüreğinize korkuyu koydu” dedi.

"15 TEMMUZ BİR BİLİNCİN ADIDIR"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise düşüncelerini “Bugün 7’den 70’e cansiperane tek yürek olup püskürttüğümüz 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1’inci yılı. Başta gençlerimiz ve kadınlarımız olmak üzere millet olarak şaha kalktığımız, gelecek nesillerimize gururla anlatacağımız destansı mücadelenin onurunu yaşıyoruz” şeklinde ifade etti.

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise, “ Hamza yürekli milyonların meydanlara çıktığı tarihten itibaren 1 yıl geçti. Aradan bir yıl geçmiş olmasına rağmen Bağcılar, 15 Temmuz’un idrakini, gururunu, ne anlama geldiğini unutmamış. 15 Temmuz bir bilincin adıdır. Bir milletin mesele vatan olduğunda millet olmanın ne anlama geldiğini anlamanın adıdır” diye konuştu.
Bilal Çöp ve Erdoğan Güney isimli 15 Temmuz Gazileri de o gece yaşadıklarını ve duygularını anlattı.

"249 ŞEHİT İÇİN 249 HATM-İ ŞERİF OKUNDU"

Bağcılarlılara hitap eden İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, “15 Temmuz’da Allah oyunlarını bozdu. FETÖ’cü kanı bozukların pişman olduğu yok. Bağcılar gece bile ayakta. Allah her zaman yanımızda olacak. Ne zaman gelirseniz gelin dinden sapmışlar. 249 kardeşin nöbeti devam ediyor” dedi.

Döngeloğlu daha sonra 249 şehit için okunan Hatm-i Şerif’in duasını okudu.

"O SES TÜRKİYE'NİN YILDIZI RESUL ŞARKI SÖYLEDİ"

Alanda kurulan platoda “Çizmeyi Aşanların Hikayesi” isimli tiyatral canlandırma yapıldı. Görsel ve işitsel efektlerin kullanıldığı çalışma izleyenlere coşku dolu dakikalar yaşattı. Tarihin ilk günlerinden 15 Temmuz’a kadar olan hainlikler canlı sinema tadında anlatıldı. Bedir Savaşı, Kurtuluş Savaşı’nda kucağında bebeğiyle mermi taşıyan Şerife Bacı, Çanakkale Zaferi’nde Seyit Onbaşı’ın mermiyi taşıması ve 15 Temmuz hain darbe girişimi tiyatral oyunlarla sahneye yansıtıldı.

Gecede O ses Türkiye yarışmasıyla tanınan Bağcılarlı rap sanatçısı Resul Aydemir de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine hazırladığı 15 Temmuz parçasını ilk kez seslendirdi.