Her konuştuğu olay olan Cübbeli Ahmet Hoca'nın bu kez gündeminde Kürt meselesi vardı. Cemaat ise Hülya Avşar'a yüklendi.

KÜRT ALİMELERE DUA ETTİ

Cübbeli'nin ana gündem maddesi bu kez terördü. Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğusu'nun Yahudiler için 'vaat edilen topraklar' olduğunu söyleyen Cübbeli, Kürt vatandaşlara 'Bu oyuna gelmeyin' çağrısında bulundu.

Konuşmasının başında 'Kürt asıllı kardeşlerimiz başımızın tacı' diyen Cübbeli, Kürt din alimlerine de dua etti.

"Onların güzel alimleri, salihleri, velileri var. Allah sayılarını arttırsın. Doğu ve Güneydoğu kaynıyor. Onlardan çok razıyız. Ancak orada başka bir oyun oynanıyor..." diyen Cübbeli, bölgedeki karışıklığın nedeninin İsrail olduğunu söyledi ve Filistin örneğini verdi.

"Federasyon, ayrı bayrak, bölünme yok ayrı şu bu... Bunlar oyun! Ama bu oyuna Müslümanlar'ın gelmemesi lazım. Yahudiler için oralara vaat edilen topraklar. Bunlara her şey mübah. Allan rızası için akıllı olsunlar.

İNİM İNİM İNLETECEKLER SİZİ

...İnim inim inletecekler sizi. Bak Filistin'in haline. 200 milyon Arap baş edemedi, sen nasıl baş edeceksin 5-10 milyon kişi?"

CEMAAT AVŞAR'A YÜKLENDİ

Kurban bayramlarında “Kurban mı kesmeli, hayır mı yapılmalı” tartışmasına bir internet sitesinde yaptığı yorumla katılan Hülya Avşar, İsmailağa Cemaati’nin tepkisini çekti. 

Cemaatin Facebook grubu, Avşar’ın fotoğrafını photoshop’la çarşaflı hale getirerek, “Hayvan kesen bir dini aklım almıyor” cümlesini yayınladı. Hemen altına da Cübbeli Ahmet Hoca’nın fotoğrafıyla birlikte “Yediği etler babasının tarlasında mı yetişiyor” yorumunu ekledi. 

‘SOSYETE CAHİLİ’


Cemaatin bu paylaşımı 183 takipçi tarafından da beğenildi. Takipçilerin yorumları arasında Avşar’ı sert dille eleştirenlerin sayısı oldukça fazla oldu.