Hırvatistan’ın başkenti Zagrep’te bulunan Dr. Ahmet İsmailoviç (Smajloviç) İslam Lisesi son sınıf öğrencileri Eyüp Belediyesi’nin misafiri olarak İstanbul’a geldi. Öğrenciler okul Müdürü Mevlüdin Arslani, Prof. Dr Remzija Hacıefendie ve Abdüllatif Serdar öğretmenleri eşliğinde Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’yu makamında ziyaret etti.

Arslani, Hırvatistan’da lise son sınıf öğrencilerinin her sene farklı bir ülkeye giderek oranın kültürünü yerinde yaşadığını ve kültür alışverişinde bulunduğunu anlattı. Eyüp’ün kendileri için çok daha önemli olduğunu belirten Arslani öğrencilerinin Sokullu Mehmet Paşa’nın Türbesi’ni çok görmek istediklerini söyledi. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ise, Eyüp’te eğitime çok önem verdiklerini belirterek okullarda ve ilçelerde yapılan çalışmaları anlattı. Eyüp İsminin nereden geldiğinin kısa bir tarihini anlatan Başkan Kavuncu, öğrencilerle bir de hatıra fotoğraf çektirdi.
Okul Müdürü Mevlüdin Arslani, Başkan Kavuncu’ya tablo Başkan da, gelen misafirlere altın işlemeli Eyüp Sultan figürlü bir tabak hediye etti.

Öğrenciler Eyüp’teki tarihi yerleri ve türbeleri ziyaret ettikten sonra Miniatürk, Ayasofya Camii, Topkapı Sarayı ve Dolmabahçe Sarayı’nı gezecek.