HAVELSAN Genel Müdürü Faruk Yarmangözaltına alındı. Alınan ilk bilgiler gözaltının Balyoz soruşturması ile ilgili olduğu belirtiliyor.

İki hafta önce çıkan Akit Gazetesi'nde yer alan haberlerde emekli askerlerin ve asker yakınlarının ASELSAN ve HAVELSAN'da torpille işe yerleştirildiği ileri sürülmüştü. Genelkurmay eski Başkanı Işık Koşaner'in gelinin HAVELSAN'da geçrililiği 3 yıl olan KPDS'den 5 yıl önce aldığı puanla işe alındığı belgeyle duyurulmuştu. HAVELSAN Genel Müdürü'nün hazırladığı belge:

2010 tarihli belgede HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Faruk A. Yarman, Berrin Koşaner’in kurumda işe başlatılması için şöyle talimat veriyor: Şirketimize iş başvurusunda bulunan Sn. Berin Koşaner Personel Seçme Esasları Prosedürü kapsamında önkoşul olarak KPDS sınavına 2005 yılında girmiş ve yeterli puanı almıştır. (KPDS 80) Her ne kadar bu sınavların 3 yıl geçerliliği bulunsa da, ilgili adayın işe yerleştirilebilmesi için işe alım prosedürünün devam etmesi ve Personel Değerlendirme Kurulu’ndan da geçer not alması durumunda istihdam edilmesi hususunda gereğini rica ederim…



Ayrıntılar geliyor...