Şırnak'ın Cizre ilçesinde şehit olan 2 polis ve 1 askerin Sivas, Balıkesir ve Gaziantep'teki baba evine ateş düştü.

SİVAS'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırıcı sonucu şehit düşen 24 yaşındaki özel harekat polis memuru Ömer Güney'in acı haberi Sivas'taki ailesini yasa boğdu.

Cizre'de devam eden operasyonlarda görev yapan ve bugünkü saldırılar sırasında yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit düşen özel harekat polis memuru Ömer Güney'in şehadet haberi Sivas'taki ailesine ulaştı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, sağlık ekipleri eşliğinde gittikleri Mimar Sinan Mahallesi'nde oturan aileye acı haberi ulaştırdı. Evin önünde ambulanslar hazır bekletilirken, özel harekat polisleri de aileyi yalnız bırakmadı. Acı haberi duyan ailenin yakınları büyük üzüntü içerisinde ailenin evine akın etti. Fenalık geçiren bazı aile yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Ailenin oturduğu aparman Türk bayraklarıyla donatıldı.

Sami-Sevil Güney çiftinin 2 çoçuğundan büyüğü ve bekar olan Ömer Güney'in Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu'ndan 2014 yılı Haziran ayında mezun olduğu ve ilk görev yeri olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atandığı öğrenildi. 21 Ekim 2015'te Şırnak'a atan şehidin 15 Aralık'tan bu yana dış görev ile Cizre ilçesine gönderildiği ve çıkan çatışmalar sırasında şehit düştüğü öğrenildi.

Şehit polis memuru Güney'in sosyal medya hesabında son dönemdeki operasyonlar ve şehitler ile ilgili paylaşımlarda bulunduğu görüldü. En son bugün şehit olmadan önce bölgedeki operasyonlar ile ilgili kamuoyunda yanlış bilinenlerin anlatıldığı bir site görsellerinin paylaşımını yaptığı görüldü. Şehit polis memuru Ömer Güney'in cenazesi yarın sabah Şırnak'taki törenin ardından memleketi Sivas'a getirilerek ikindi namazı sonrası toprağa verilecek.

Balıkesir'e şehit ateşi düştü

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, bölücü terör örgütü PKK'ya düzenlenen operasyon sırasında şehit olan 29 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci'nin Balıkesir'in Sındırgı'daki baba ocağına acı haber ulaştı.


Sındırgılı Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Semerci'nin Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde çıkan çatışmada şehit düştüğü açıklandı. Akşam saatlerinde şehidin Sındırgı'ya bağlı İbiller Mahallesi'ndeki evine gelen askeri yetkililer acı haberi anne Gülay ve baba Eyüp Semerci'ye verdi. Şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı. Semerci'nin bir süre önce nişanlandığı ve evlilik hazırlıkları yaptığı bildirildi. Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, Semerci'nin şehit haberi olduğu duyurulurken, "Şehidimizin ilimize nakil ve defin işlemleri ile ilgili gerekli tedbirler alınmıştır. Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Semerci ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz" denildi.

"HAİNLER DAMADIMIZI ŞEHİT ETTİ"

Dursunbey'in Ak Partili Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan'da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonda Sındırgı nüfusununa kayıtlı Ahmet Semerci kardeşimiz şehit oldu. Şehit kardeşimiz ilçemizde daha önce Sümerbank'ta çalışan İsmail Narin'in kızı Emine Narin ile nişanlıydı. Şehidimize Allahtan rahmet yakınlarına ve hemşerilerimize başsağlığı dilerim" dedi.

Coşkun YAMAN- Necip KARATUNA/SINDIRGI (Balıkesir), (DHA)


Gaziantep'e şehit ateşi düştü

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda teröristlerin düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit olan 25 yaşındaki özel harekat polisi Taner Cinpolat'ın, Gaziantep'teki baba evine ateş düştü. Geçici görevle Bingöl'den Cizre'ye gittiği öğrenilen şehit polisin ağabeyi Ferit Cinpolat, "O aslan parçasıydı ama şehit oldu. Fakat kimse sevinmesin, onun arkasında 4 kardeşi daha var" dedi.
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli olan ve 2 ay önce geçici olarak Cizre'de görevlendirilen Taner Cinpolat, bugün PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit oldu. Cinpolat'ın şehit olduğu haberi bu akşam Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından Gaziantep'teki ailesine iletildi. Taner Cinpolat'ın şehit olduğu haberini alan Güneş Mahallesi'nde oturan annesi Güllü ile kardeşleri gözyaşına boğuldu. Şehit özel harekatçının evi ile evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatılırken, haberi alan yakınları da aileye taziye ziyaretinde bulunmaya başladı. Ambulansın hazır bekletildiği sokakta kurulan çadırda taziyeleri kabul eden Taner Cinpolat'ın babasının 20 yıl önce vefat ettiği, ve 4 erkek kardeşi bulunduğu öğrenildi. Bekar olan şehit polis memurunun 2,5 yıl önce göreve başladığı belirtildi.

Şehidin ağabeyi Ferit Cinpolat, kardeşiyle kendisinin geçen hafta küçük kardeşi Taner'in ise dün görüştüğünü ve durumunun iyi olduğunu belirterek, "Ben ve kardeşim görüştüğümüzde herhangi bir sıkıntısı yoktu, canla başla görev yapıyordu. Bugün şehit olduğu haberini aldık. Bu vatan uğruna şehadete ulaştı. O bir aslan parçasıydı. Ama kimse sevinmesin, çünkü onun arkasında 4 kardeşi daha var. Bunu herkes bilsin" dedi.

Şehit olmasıyla yakınlarını yasa boğan Taner Cinpolat, yarın ikindi vakti düzenlenecek törenle Yeşilkent Mezarlığı'nda bulunan Şehitliğe defnedilecek.

Hasan KIRMIZITAŞ-Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)
Eraydın AYTEKİN-Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA)