Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da kürtaj olmanın yasal süresini geçiren kadınlara yasaklı ilaçlar verip bebeğin düşürülmesine neden olduğu ileri sürülen kadın doğum uzmanı doktor, ilaçları temin eden ilaç firması çalışanı ile 2 kargo yetkilisi gözaltına alındı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Sağlık Bakanlığı'nca kullanılması yasak olan ilaçların hamile kadınlara satılarak, düşük yapılmasına neden olduğu bilgisini aldı. Yaklaşık 3 ay önce teknik çalışma başlatan KOM ekipleri, ilaç firmasında çalışan ve kendisini doktor olarak tanıtan Veysel G.'nin, ilaçları piyasada sattığını belirledi. İnternet üzerinden sipariş alan Veysel G.'nin kargo şirketinin bölge sorumluları Gökhan Y. ile Erman S.'nin yardımı ile resmi kayıtları sokulmadan dağıtımını yaptığı ortaya çıktı.
Muayenesi olan kadın doğum uzmanı Dr. Cem C.'nin de kürtaj süresini geçiren kadınları Veysel G.'ye yönlendirip ilaçla düşük yapmasını sağladığı anlaşıldı. Teknik çalışmasını tamamlayan polis, dün öğle saatlerinde operasyon başlattı. Kürtaj ve düşüğe neden olan ilaçlarla ilgili olarak Dr. Cem C., Veysel G., kargo şirketi yetkilileri Gökhan Y. ile Erdem S. gözaltına alındı. Veysel G.'nin evinde yapılan aramalarda Sağlık Bakanlığı'nın 2012'de piyasadan çektiği yasaklı 530 kutu ilaç ile 106 gebelik testi ele geçirildi.
Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, sorguları sürüyor.