ANTALYA'da su tesisatçısı 32 yaşındaki Mehmet Y., girdiği bunalım sonucu gaz pedalına basıp ticari aracı uçuruma sürdü. Uçurumun hemen başındaki küçük kaya parçasına takılıp asılı kalan araçtan çıkmak istemeyen Mehmet Y.'yi, bir arkadaşı ikna etti.
Olay, dün gece Konyaaltı İlçesi Altınyaka Mahallesi'nde meydana geldi. Su tesisatçılığı yapan ve bir süre önce işyerini kapatan Mehmet Y., iddiaya göre piyasaya yüklü miktardaki borcunu da ödeyemeyince bunalıma girdi. 1 ay önce kiraladığı 07 CYG 08 plakalı ticari araçla 100 metre derinliğindeki Altınyaka uçurumu kenarına gelen Mehmet Y., burada alkol almaya başladı.

ISRARLA ÖLMEK İSTEDİ

Mehmet Y. bir süre sonra gaz pedalına basarak aracı uçuruma sürdü. Ticari araç, uçurumun hemen başında küçük bir kaya parçasına takılıp asılı kaldı. Ön tamponu kayaya takılan aracı görenler yardıma koştu. Ancak araçtan inmek yerine uçurumdan uçmak için gaza yüklenen Mehmet Y., bunda başarılı olamayınca ağlamaya başladı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve ambulans ekibi geldi. Ekiplerin tüm ısrarına rağmen araçtan inmek istemeyen Mehmet Y., ölmek istediğini belirtti.

İTFAİYE MÜDAHALE ETTİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye kurtarma ekibi, aracın arka kısmını vince bağladıktan sonra Mehmet Y.'yi ikna etmek için uzun süre dil döktü. Aracın yukarı çekilmesi halinde Mehmet Y.'nin kendisini uçuruma atacağından endişe eden görevliler, yakın bir arkadaşını ikna etmesi için yanına göndermeye karar verdi. Arka kapıdan içeri giren arkadaşı, bir süre sohbet ettiği Mehmet Y.'yi ikna etmeyi başardı.
Halatla araçtan çıkarılan Mehmet Y., görevlilere sarılarak ağladı. Ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürülen Mehmet Y.'nin, hastaneye gelen 2 çocuğuna sarılarak uzun süre ağladığı belirtildi. Kiralık araç firması sahibi Burak Göncü, intihara teşebbüs olayının acıyla bitmemesine sevindiğini söyledi.