ADANA'da 20 yaşındaki Eylem Kızıl'ı telefonla arayıp, kendisini polis olarak tanıtarak 50 bin lira değerindeki altınlarını dolandıran 24 yaşındaki İsmail Beyazkuş yakalandı. Eylem Kızıl tarafından teşhis edilen şüpheli, "İnsan insana benzer" diyerek suçlamayı kabul etmedi.
Merkez Seyhan İlçesi'nin Dumlupınar Mahallesi'nde 2 yıl önce evlenen ve eşinin ailesi ile birlikte yaşayan 1 çocuk annesi Eylem Kızıl'ı telefonla arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtıp, genç kadına "Kuyumcu soyuldu, eşinin kimliği olay yerinde bulundu, Evde ne kadar altın varsa, bize teslim et, inceleyeceğiz. Vermezsen kocan da ailesi de hapse girecek" diye tehdit etti. Korkan Eylem Kızıl, nikah yüzüğü ile kızının kulağındaki küpeler dahil yaklaşık 50 bin TL değerindeki altını kapıya gelen dolandırıcıya teslim etti.

ÇOK SAYIDA SUÇ KAYDI VAR

Dolandırıldıklarını anlayan Eylem Kızıl'ın şikayetçi olması üzerine harekete geçen polis, genç kadının evine kadar gelip, altın dolu poşeti alan kişinin İsmail Beyazkuş olduğunu belirledi. Dolandırıcılık, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak ile suç örgütü üyeliğinden çok sayıda kaydı olan İsmail Beyazkuş, merkez Yüreğir İlçesi'nin Yunus Emre Mahallesi'ndeki evine düzenlenen baskınla yakalandı ve Eylem Kızıl tarafından teşhis edildi. Dolandırıcılık iddialarını kabul etmeyen İsmail Beyazkuş'un 4 Kasım'da da Yamaçlı Mahallesi'nde oturan 62 yaşındaki Nuran Sayılkan'ın da 20 bin lirasını aldığı belirlendi. Zanlı, Nuran Sayılkan tarafından da teşhis edildi.

İfadesinde dolandırıcılık suçlamasını kabul etmeyen Beyazkuş, "İnsan insana benzer. O ben değilim" diye konuştu. İşlemlerin ardından 2 ayrı dolandırıcılık suçundan adliyeye sevk edilen İsmail Beyazkuş, tutuklandı.