ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde izinli olan bir asker, PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından bıçaklandı.

Genelkurmay Başkanlığı, resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada izinli olan bir askerin bıçaklandığını açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

"70’inci Mekanize Piyade Tugay 4’üncü Hudut Alayı'nın Nusaybin’de konuşlu Hudut Tabur Komutanlığı'nda görevli bir er, kanuni izinli olarak bulunduğu Şırnak’ın Cizre İlçesi'nde, bölücü terör örgütüne müzahir bir parti binasının önünden geçerken, bölücü terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından bıçaklanmıştır. Anılan Er, 28 Ekim 2013 tarihinde saat 14.30 sularında, Cizre’de belirtilen bina önünden geçerken, YDG-H mensupları tarafından, yanlarına çağrılmıştır. Er, söz konusu grup üyelerinin yanlarına gitmeyi reddedince, grup üyelerinden birisi, erin sırtının sol tarafından bıçaklamıştır. Olayı müteakip Er, Nusaybin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili olarak Nusaybin Cumhuriyet Savcılığı adli tahkikat başlatmıştır." Rİ(GG/AAA)