MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Mersin Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç. Dr. Ali Ekber Doğan beraat etti.

Yrd. Doç. Dr. Ali Ekber Doğan, 30 Mart yerel seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Burhanettin Kocamaz'ın önceki dönemde başkanlık yaptığı Tarsus'taki uygulamalarını bir yerel gazete yayınlanan röportajında eleştirdi. Kocamaz, röportajda kendisine hakaret edildiği iddiasıyla Yrd.Doç.Dr. Doğan'dan şikayetçi oldu. Hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Yrd.Doç.Dr. Ali Ekber Doğan'ın ilk duruşması Mersin 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Yrd.Doç.Dr. Doğan ile avukatların hazır bulunduğu duruşma öncesinde, Emek ve Demokrasi Platformu ve Eğitim-Sen üyeleri ile Mersin Üniversitesi'nden bazı akademisyenler de destek için adliye önünde toplandı.

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün de izleyiciler arasında yer aldığı duruşmada Yrd.Doç.Dr. Doğan'ın avukatı Celal Kul, röportajda herhangi bir hakaret unsurunun yer almadığını, davada akademik özgürlük ile basın ve ifade hürriyetinin yargılandığını öne sürerek, "Sayın Kocamaz düşüncelerini aktarmaya çalışanları susturmaya çalışmaktadır. Yargıyı da baskı aracı olarak kullanmaktadır. Müvekkilim hakaret içeren bir dil kullanmamıştır. Müvekkilimin beraatını talep ediyorum" dedi.

Mahkeme suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Yrd.Doç.Dr. Ali Ekber Doğan'ın beraatına karar verdi.