MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'e "kaset iddiasıyla hakaret" soruşturması tamamlandı. Savcılık, TBMM üyesi de olan Meral Akşener hakkında söz konusu iddiayı tartışma konusu yapan Latif Erdoğan ve Cemil Barlas hakkında, "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan iddianame düzenledi. Erdoğan ve Barlas hakkında, 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi. İddianame kabul edilirse, şüpheliler İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca düzenlenen iddianamede, A Haber kanalında 11 Mayıs 2015 tarihinde canlı olarak yayınlanan "Gece Ajansı" adlı programda katılımcı olarak bulunan Latif Erdoğan ve Cemil Barlas'ın, Meral Akşener hakkında birtakım iddiaları içeren açıklamalarda bulundukları belirtiliyor. Meral Akşener'in şikayeti üzerine başlatılan soruşturma üzerine, savcılık, söz konusu programın bilirkişilerce çözümünü yaptırdı.

PROGRAMDAKİ KONUŞMALARA YER VERİLDİ

İddianamede, Latif Erdoğan ve Cemil Barlas'ın programda yaptıkları konuşmaların dökümüne yer verildi. Cemil Barlas'ın, Meral Akşener'in paralel yapı ile bağlantısı olduğunu ima ederek, "bir kasetin olup olmadığı" sorusunu ortaya attığı belirtildi. Latif Erdoğan'ın da o iddiayı destekleyen beyanlarda bulunduğu kaydedildi.

"AÇIKÇA HAKARET EDİLDİ"

Şikayetçi Meral Akşener'in, kendisinin iktidar partisine yönelttiği eleştirilerin önünün kesilmesi maksadıyla bu tür iddiaların dile getirildiğini söylediği belirtildi. Akşener'in, bu iddiaların doğru olmadığını, açıkça kendisine hakaret edildiğini, programın tümüyle kurgu olduğunu düşündüğünü kaydederek, şüphelilerden şikayetçi olduğu anlatıldı.

"SÖZLER ELEŞTİRİ SINIRINI AŞTI"

İddianamede, şüphelilerin, Meral Akşener'in bir televizyon programındaki açıklamalarını eleştirdikten sonra kaset iddiasını ortaya attıkları belirtildi. Ayrıca, bu tarihe kadar böyle bir kasetin varlığının açıklığa kavuşmadığı ve şikayetçinin de yalanladığı vurgulanarak, şüphelilerin sözlerinin eleştiri sınırını aştığı belirtildi.

Bu türden açıklamaların şikayetçinin şeref ve haysiyetini zedelediği, şikayetçinin TBMM üyesi ve aktif siyasette yer alması sebebiyle tartışma konusu olduğu, görevinden dolayı hakaretin gerçekleştirilmiş olduğu belirtildi. Savcılık, bu nedenle, Latif Erdoğan ve Cemil Barlas'ın, "Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

İddianame kabul edilirse, 2 şüpheli İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

İFTİRA VE ŞANTAJ SUÇLARINDAN TAKİPSİZLİK VERİLDİ

Bu arada savcılık, "İftira" ve "Şantaj" suçlarından şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verdi. Ayrıca, "Hakaret" suçundan programın moderatörü ve sorumlu müdürü hakkında da takipsizlik kararı verildi.