SAKARYA Üniversitesi’nde bir fakültenin inşaatında çalışan 38 yaşındaki Ertuğrul Elmas, müteahhit firmadan 3 aylık maaşını alamayınca 50 metre yüksekliğindeki vincin üzerine çıkarak eylem yaptı. Yaklaşık 1 saat vincin üzerinde bekleyen Ertuğrul Elmas maaşının verileceği sözü üzerine eylemine son verdi.

Sakarya Üniversitesi kampüsü içinde yapımı devam eden ilahiyat fakültesinin inşaatında çalışan Ertuğrul Elmas, 3 aydır müteahhit firmadan maaşını alamadığını öne sürerek şantiyedeki vincin üzerine çıktı. İnşaatta demir işçisi olarak çalışan Ertuğrul Elmas yaklaşık 50 metre yüksekliğindeki vincin üzerinde ucuna kadar yürüdü. Olay yerine gelen polisler Ertuğrul Elmas’ı ikna edebilmek için megafonla seslendi. Polisin yaklaşık 1 saat süren ikna çalışmaları sonuç vermedi. Olay yerine gelen üniversite yetkilileri müteahhit firma yetkilileri ile görüşerek maaşın ödenmesi konusunda anlaşma sağladı. Telefonla üniversite yetkilileri ile görüşen Ertuğrul Elmas, parasının verileceğini öğrenince vinçten indi.

Çalışmak için Sivas’tan geldiği öğrenilen evli ve 4 çocuk babası Ertuğrul Elmas, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.