DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi yakınlarında askeri aracın geçişi sırasında teröristlerin menfeze tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmesiyle 6 askerin şehit olduğu hain saldırıda yaralanan jandarma er 21 yaşındaki Oğuz Arslan'ın tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi'nde (GATA) şehit olması, Aydın'ın Söke İlçesi'ndeki ailesini yasa boğdu.

PKK’lı hainlerin mayınlı tuzağına düşen Aydın Sökeli Jandarma Er Oğuz Arslan (21) da tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademesi Hastanesi’nde (GATA) sabaha karşı şehit oldu. TSK’nın internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

“18 Şubat 2016 Perşembe günü Diyarbakır-Lice kara yolunda mayın araması için görevlendirilen konvoya, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce daha önce yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu ağır yaralanan ve tedavisine GATA’da devam edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 21 Şubat 2016 Pazar günü saat 03.15’de şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk mlilletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. “

BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Arslan’ın Aydın’ın Söke ilçesi Bağarası Mahallesi’nde çiftçilik yapan babası Dündar Arslan, Söke İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli askerlerin durumu haber vermesi üzerine Ankara’ya gitti.

Tedavisi süren ve durumu ağır olan oğlunun iyileşmesini bekleyen ve onun için dua eden Dündar Arslan, bugün saat 04.30 sıralarında gelen acı haberle yıkıldı. Doktorların, müdahalelerine rağmen Oğuz Arslan şehit düştü. Baba Dündar Arslan, durumu telefonla Söke’deki oğlu Aydın Arslan’a bildirdi. Acı haberle birlikte şehidin evinden feryatlar yükseldi. Evine Türk bayrağı asılan şehidin annesi Hayriye Arslan ve ağabeyleri Aydın Arslan ve Halil Arslan gözyaşlarına boğuldu.

Uludağ Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi Bölümü mezunu olan şehit er Oğuz Arslan’ın cenazesinin hava yoluyla önce İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na, buradan da karayoluyla Söke’ye getirilip, ikindide Bağarası Camisi’nde askeri tören düzenleneceği bildirildi. Kılınacak namazın ardından şehit erin cenazesi mahalle mezarlığında toprağa verilecek.

DHA