KONYA'da psikolojik rahatsızlığı olduğu iddia edilen 20 yaşındaki Güneş D. tartışma sonucu bıçakla yaraladığı annesi Ayşe D. ile 3 kız kardeşini evde rehin aldı. Kapıyı ailesinin üzerine kitleyen ve evin önüne gelen polislere "Gelirseniz aşağıya atlarım" diyerek tehditler savuran genç kız, bir anlık dalgınlığından yararlanan polis tarafından yakalanarak etkisiz hale getirildi. 

Olay, saat 22.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Sakarya Mahallesi Yanık Ali Sokak içerisinde bulunan bir apartmanın 2'nci katında meydana geldi. İddiaya göre adliyede katiplik yaptığı ve 2 aydır işe gitmediği belirtilen Güneş D., akşam saatlerinde annesi Ayşe D. ile işe gitmeme meselesi nedeniyle tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu psikolojik rahatsızlığı olduğu belirtilen Güneş D., eline geçirdiği bıçakla annesini elinden yaraladı. Güneş D., daha sonra evin kapısı kilitleyerek yaralı olan annesi ile 18 yaşından küçük üç kız kardeşini rehin aldı.

'MUTFAK EŞYALARINI SOKAĞA ATTI'

Polis ekiplerinin olay yerine gelmesine ve basın mensuplarının görüntü almasına ögkelenen Güneş D., mutfak malzemelerini görevlilerinin üzerine fırlattı. Uyarılara rağmen eşyaları fırlatmaya devam eden genç kız, polislerin evin önünden gitmemesi durumunda kendisini aşağıya atacağını söyledi. Bir ara pencerenin dış kısmına kadar çıkan genç kız aşağıya düşmekten son anda kurtuldu. 

'PENCERE DIŞINDAYKEN TUTTULAR'

Güneş D.'nin aşağıya atlama ihtimalini göz önünde bulunduran polis, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler pencerenin altına hava yastığı açtı. Ekipler itfaiyenin açtığı kapıdan içeri girerek genç kızı ikna etmek için uğraştı. Yaklaşık 2 saatlik çalışma sonrası Güneş D. pencerenin dış kısmındayken polis tarafından yakalanarak aşağıya indirildi. Genç kız ekip otosuna alınarak polis merkezine götürüldü. Yaralı anne ve üç kız kardeşide tedavi için hastaneye kaldırıldı. Güneş D.'nin daha önceden de ailesine yönelik bu tür girişimlerde bulunduğu öğrenildi. Soruşturma sürüyor.