UŞAK'ın Sivaslı ilçesinde koyunlarını otlatmaya çıkan ancak evine dönmeyen Gülşen Gündüz (60), arazide ölü bulundu. Vücudunda herhangi bir yara ve darp izine rastlanmayan Gündüz'ün, kalp krizi sonucu öldüğü sanılıyor.

Sivaslı'nın Eldenizli Köyü'nde yaşayan Gülşen Gündüz, dün öğle saatlerinde koyunlarını otlamak için araziye çıktı. kşam eve dönmeyen Gündüz'ün yakınları, jandarmaya kayıp başvurusunda bulundu. Jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri ile köylülerin gece boyunca aralıksız süren arama-kurtarma çalışmalarından bu sabah üzücü haber geldi. Gündüz, Eldenizli Köyü'ne yaklaşık 4 kilometre mesafedeki arazide ölü olarak bulundu. Yapılan ilk incelemede vücudunda herhangi bir yara ve darp izine rastlanmayan Gündüz'ün cesedi, otopsi için Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne morguna kaldırıldı. Gündüz'ün kalp krizi sonucu öldüğü üzerinde durulurken, jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

ÖLDÜRÜLÜLÜP KOYUNLARI ÇALINDI 

Uşak’ta dün öğlen saatlerinde koyunlarını atlatmaya götürdükten sonra haber alınamayan ve bu sabah yapılan aramada ölü olarak bulunan 60 yaşındaki Gülşen Gündüz’ün, tüfekle vurulduğu ortaya çıktı. Gülşen Gündüz’ün cesedi üzerinde yapılan ilk incelemede, vücudundan 3 saçma çıktı. Bunun üzerine soruşturma başlatan jandarma ekipleri, Gülşen Gündüz'ün otlattığı ve kayıp olan 42 koyunu araştırdı. Ekipler, Sivaslı ilçesine bağlı Samatlar köyünde Z.D. isimli kişinin koyun satın aldığı istihbaratı üzerine harekete geçti. Köye gelen ekipler Z.D.'nin ahırında, Gündüz'e ait olan düşünülen 42 koyunu buldu. Z.D. ise gözaltına alındı.

ŞÜPHELİ AFYONKARAHİSAR'DA YAKALANDI

Jandarma karakolunda ifadesi alınan Z.D., koyunları dün gece Y.K. isimli kişiden satın aldığını söyledi. Z.D.'nin ifadeleri doğrultusunda jandarma koyunları sattığı öne sürülen Y.K.'yı yakalamak için çalışma başlattı. Y.K., cep telefonu ile yapılan teknik takip sonucu Afyonkarahisar’da bir otelde yakalanarak gözaltına alındı. Sorgulanmak üzere Uşak’a getirilen Y.K.’nın iki erkek kardeşi ise Uşak’ta jandarma ekipleri tarafından yakalandı.
Gözaltına Z.D., Y.K. ve iki erkek kardeşinin sorgusu Uşak İl Jandarma Komutanlığı'nda devam ediyor.