FATİH'te Gürcistan uyruklu bir kişi, taksi şoförünü gasp etmek istedi. Şüpheli daha sonra da kendine direnen taksiciyi göğsünden bıçakladı. Bıçaklandıktan sonra kaza yapan taksi şoförü kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 


46 yaşındaki taksi şoförü Bekir Dil, 34 TJY 84 plakalı aracına gece 02.00 sıralarında Fatih, Vatan Caddesi'nden Gürcistan uyruklu bir müşteri aldı. Araç Pazartekke mevkiine geldiğinde de müşteri Bekir Dil'in parasını gasp etmek istedi. Şüpheli daha sonra da kendine direnen taksiciyi kalbinden bıçakladı. Aldığı bıçak darbesi nedeniyle aracın kontrolünü kaybeden Bekir Dil, yol kenarındaki bariyerlere çarparak kaza yaptı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralanan Dil'i Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Taksi şoförü burada yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

KAÇAMADAN GÖZALTINA ALINDI

Dil'i bıçaklayan Gürcistan uyruklu şüpheli ise, kazadan kısa bir süre sonra olay yerine gelen polis ekipleri tarafından kaçamadan gözaltına alındı. Gözaltındaki kişi daha sonra sorgulanmak üzere Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü.

"KABİNLİ ARAÇLARA İHTİYACIMIZ VAR"

Olayın ardından polis merkezi önüne gelerek açıklama yapan Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Hüseyin Duman, "Arkadaşımız vefat etti. Ekmeğini kazanırken şehit edildi. Önce can güvenliğimiz diyoruz, biz kabinli araçlar istiyoruz. Bu iş panik butonu ile sağlanamaz. 20 milyonluk bir metropolde yaşıyoruz, kimi müşteri olarak aldığımız belli değil. Bunun için kabinli araçlara ihtiyacımız var. Uyuşturucu kullanmış. Arkadaşımızı bıçaklamış. Arkadaşımız kaza yapmış. Hastanede hayatını kaybetti. Gasp etmek istemiş" şeklinde konuştu.

Gözaltına alınan şüphelinin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.