Olaya karıştıkları ve planlayıcısı olduğu tespit edilen İ.Ş. (31) ile M.T. (33) adlı kişiler, Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulandıktan sonra akşam saatlerinde Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.
Savcılık sorgusunun ardından Nöbetçi Mahkeme'ye çıkarılan 2 şüpheli, "gasp ve cinayet suçlarına yardım ve yataklık yapmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Şüphelilerin, hırsızlık suçundan daha önce gözaltına alındıkları ortaya çıktı.

EŞİNİ VE KIZINI KAYBETMİŞTİ
Bakırköy'de 15 Nisan günü meydana gelen olayda, 18. Dönem Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız, ailesiyle birlikte aracına bindikten hemen sonra, yolları motosikletli 2 kişi tarafından kesilmişti. Motosikletteki silahlı 2 kişinin ateş açması üzerine çıkan çatışmada, Adnan Yıldız'ın eşi Firuze ve kızı Betül hayatını kaybetmişti. Olay sırasında motosikletli saldırganlardan biri ölürken, eski Milletvekili Adnan Yıldız, oğlu Kamil Yıldız ile diğer saldırgan da yaralanmıştı. Olay sırasında yaralı olarak yakalanan Mehmet Beşir Artukoğlu'nun Emniyet kayıtlarından adeta bir suç makinesi olduğu ortaya çıkmıştı. Olay sırasında hayatını kaybeden saldırgan Mehmet Doğu Yeşilel'in de daha önce çeşitli suçlardan polis tarafından 4 kez gözaltına alındığı belirlenmişti.