EMNİYET MÜDÜRÜ NEZARETHANEDE
İzmir'deki operasyonda gözaltına alınan İzmir eski Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın da ifadesi tamamlandı. Bilkay'ın avukatı Melih Dikayak açıklamalarda bulundu. Operasyonun gizli bilgi ve belge bulundurma soruşturmasını itibarsızlaştırmaya yönelik olduğunu söyleyen Dikayak, “Ali Bilkay'a yönelik bir öç alma duygusu hakim. Zaten müvekkilim de bana 'ben nezarethanede de kalırım, cezaevine de girerim ama benim dönemimde, bir polis adli soruşturmaya uğradığı zaman onları nezarethanede tutmazdım. Bir odada tutardım. Burada beni nezarethanede tutuyorlar ve sigara içmeme bile izin vermiyorlar' şeklinde konuştu" dedi.
DÖRT ORTAK SORU
Bu arada soruşturmaya yönelik ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Gözaltındaki zanlılara ortak 4 soru sorulduğu öğrenildi. Zanlılara “1- Abone olduğunuz basın yayın kuruluşu var mı?, 2- Cemaate yönelik yaptığınız yardımlar var mı?, 3-Gülen hareketini tanıyor musunuz bilginiz var mı?, 4- Gülen grubunun organizasyonlarına katıldınız mı?" soruları yöneltildi. İfadenin seyrine ve zanlıların görevlerine göre başka sorular da soruldu.
O DÖNEMİN EMNİYET MÜDÜRÜ NEREDE?
Operasyon zamanı, istihbarat şubesinde görevli iki polisin, il dışında görev yaptığı, bu polislerin çıkışlarında görevlendirme yapıp yapmadığına ilişkin sorunun da yönetildiği Ali Bilkay'ın, “İstihbarat şube müdürlüğündeki görevlendirmeler için, valiliklerden yıllık izin alındığını" söylediği öğrenildi. Gülen Cemaatini, herkesin tanıdığı kadar bildiğini, cemaatle ilgili bir katılımının olmadığını da ileri süren Ali Bilkay'ın, sadece amirlerinden emir aldığını, ifadesinde söylediğini avukatı Melih Dikayak anlattı.
Avukat Melih Dikayak'ın verdiği bilgiye göre Ali Bilkay, kendisinden önce İzmir İl Emniyet Müdürü olan Ercüment Yılmaz'ı da suçladı. Bilkay'ın ifadesinde, “Operasyonla ilgili çalışmalar 2010 yılında başlamış. Ben göreve 2012 yılında geldikten 6 ay sonra operasyon yapıldı. Ben buradayım. Ama operasyonun başladığı ve 4'te 3'lük bölümünde görev yapan dönemin emniyet müdürü nerede?" dediği öğrenildi.FOTO