EMNİYET Genel Müdürlüğü, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşanan olaylarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş eden saldırganlarla girilen çatışmada bir teröristin yaralandığı, bu kişinin de örgüt içerisinde faaliyet gösteren, aranan terörist olduğu belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşanan olaylarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada 6 Aralık 2013 günü silahlı çatışma sonrası hayatını kaybeden iki eylemcinin cenazelerini defneden grubun bölgedeki iki öğrenci yurduna taş, molotof kokteylleriyle ile saldırdığı, yurtlarda büyük çaplı maddi hasarın meydana geldiği belirtildi.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE UZUN NAMLULU SİLAHLARLA ATEŞ AÇILDI

Öğrencileri ve yurt görevlilerini korumak amacıyla olay yerine gönderilen çevik kuvvet ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş edilmesinin ardından bölgeye takviye ekiplerin sevk edildiği kaydedilen açıklamada, 'Güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş eden saldırganlarla girilen silahlı çatışma sonucu yaralanan bir terörist Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılmıştır. Yaralı ilk müdahalesinden sonra Van 100. Yıl Üniversite Hastanesine sevk edilip tedavi altına alınmıştır.

Yaralanan şahsın üzerinden M.T. adına düzenlenmiş kimlik çıktığı, yapılan incelemede, kimliğin sahibinin kardeşi B.T. olduğu, şahsın 'Kito' kod adıyla bölücü örgüt içerisinde faaliyet gösteren, aranan bir terörist olduğu ve birçok saldırıda yer aldığı anlaşılmıştır' denildi.

Açıklamada ayrıca güvenlik güçlerinin huzur ortamını korunmak ve vatandaşların can güvenliği sağlamak için hayatları pahasına görevlerini yapmaya edecekleri kaydedildi.

(DG/RT)