MERSİN'in Anamur İlçesi'nde, şikayetçi olarak işyerini kapattıran komşusunu tehdit ettiği iddia edilen C.N. hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı. Kendisine hakaret ettiği gerekçesi ile komşusuna dava açan Alman vatandaşı Fatma Daemen, tepki olarak duruşmaya siyah kıyafetle katıldı.

İskele Mahallesi'ndeki dairesinde yaz aylarında eşi ile birlikte kalan Daemen, evinin altında faaliyet gösteren alkollü restoranı belediyeye şikayet ettiği için işletme sahibi C.N. ile husumet yaşadı. İşletme sahibi tarafından, eşi Thomas Michael Daemen'ın tartaklandığını, kendisinin de ağır hakaretlere uğradığını iddia edip suç duyurusunda bulunan Fatma Daemen, 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya siyah bir elbise ile katılarak, 'Bir Özgecan olmak istemiyorum' diye konuşup durumu protesto etti. Mala zarar verme ve hakaret suçlarından 5 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanan C.N. duruşmaya katılmazken, yaklaşık 50 kadın Daemen'e destek vermek için duruşma boyunca adliye önünde bekledi.

Duruşma sonrası konuşan Deomen, evlerinin altında restoran olarak çalıştırılan iş yerinin pavyon olarak işletildiğini iddia ederek, dilekçe verdikleri için hakaret ve tehdite maruz kaldığını ve bu nedenle koruma talep ettiğini söyledi. Polis koruması alan Daemen, "Mayıs ayında mühürleme kararının çıkmasının ardından kapım kırıldı. İş yeri çalışanları beni merdiven boşluğunda bile takip ederek tehditte bulundu. Tehdit altındayım. Kadınlarımız bana destek için yanımda. Türkiye'ye sesleniyorum. Kadınlara yapılan bu işkenceye bir son verin. Kadınların pazarlanmasına bir son verin. Acımı anlatmak için siyah giyindim. Eğer ben özgürce kapımı açamayacaksam bu ülkede ne işim var?" diyerek isyan etti.
Daemen'a destek vermek için adliye önünde toplanan kadınlar ise, gerekli tedbirin alınmasını istedi. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.