AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Çiftlik köyüne elektrik bakım çalışmasına giden 6 işçi, terör örgütü üyeleri tarafından kaçırıldı, 3 araç ise ateşe verildi.

Olay bugün saat 16.00 sıralarında Ağrı Dağı eteklerindeki Çiftlik köyünde meydana geldi. Aras Edaş Elektrik Anonim Şirketi elemanları köy içi şebekesi ilileştirme ve bakım çalışmaları için köye giderken, terör örgütü üyeleri tarafından yolları kesildi. Teröristler şirkete ait 3 aracı yakarken, işçiler M.A. T.K., F.K., Ç. K., C.Ş. ve M.A.'yı da rehin alarak beraberlerinde götürdüler. Şirkete ait 4'üncü aracında kayıp olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri kaçırılan işçiler ile ilgili operasyon başlattı. Ağrı Valiliği'nden olayla ilgili şu açıklama yapıldı:

"İlimiz Doğubayazıt İlçesi Çiftlik Köyü’nde köy içi elektrik şebekesi iyileştirme ve bakım çalışmaları yapan Aras Edaş Elektrik Anonim Şirketine ait 1 araç köy merkezinde, 2 araç ise Çiftlik Köyü Eli Mezrası’nda yakılmış ve şirket çalışanlarından 6 işçi kaçırılmıştır. Kaçırılan işçilerin kurtarılması ve faillerin yakalanması için takip ve kovuşturmaya başlanmıştır. Tek gayesi halkımızın ihtiyaç duyduğu elektrik ve aydınlatma hizmetlerinin yerine getirilmesi olan işçilerin kaçırılması ve araçların yakılması, vatandaşlarımıza sunulan kamu hizmetlerinin engellenmesine yönelik menfur bir girişimdir. Vatandaşlarımıza sunduğumuz kamu hizmetlerini sürdürmeye ve iyileştirmeye yönelik gayret ve çabalarımız her türlü saldırgan, yıkıcı ve provokatif eylemlere rağmen akamete uğramadan devam edecektir."

SB(KS/SSA) (FOTOĞRAFLI)