DİYARBAKIR'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, durdurdukları bir aracın bagajında, PKK'lılara götürülen 5 Kalaşnikof tüfek, 15 antipersonel roketatar mühimatı, 6 antitank roketatar mühimmatı, 30 roketatar sevk fişeği ve çok sayıda mühimmat ele geçirdi.
Diyarbakır Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Sur İlçesi Mermer Jandarma Karakol Komutanlığı'nca kritik noktalarda yol kontrol ve arama faaliyeti icra edilmiştir. İcra edilen yol kontrol ve arama faaliyeti esnasında, arama noktasına yaklaşan ve şüphe üzerine durdurulan hususi otomobilde yapılan aramada, bagaj bölümünde karton kutular ve çuvallar içerisine sarılarak gizlenmiş vaziyette, bölüce terör örgütü mensuplarına eylemlerde kullanılmak üzere götürüldüğü değerlendirilen 5 adet 7.62 mm çaplı Kalaşnikof Piyade Tüfeği, 15 adet antipersonel roketatar mühimmatı, 6 adet antitank roketatar mühimmatı, 20 adet roketatar sevk fişeği, 40 adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 3680 adet Kalaşnikof fişeği ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile ele geçirilen silah ve mühimmatlara el konulmuş, yakalanan 2 şüpheli gözaltına alınmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir."
Açıklamada ayrıca, kırsal alanda bulunan PKK'lıların kent merkezine gelebileceği, silah ve mühimmatları da kent merkezine gönderebileceği ihtimali üzerine kent çevresinde sıkı güvenlik önlemi alındığı da kaydedildi. 

FOTOĞRAFLI