Halil ÖZÇOBAN/ BURSA ()-BURSA'da iki aile üyeleri arasında çıkan kavgada 33 yaşındaki İbrahim Yaman'ın tabancayla öldürülmesi, 7 kişinin de yaralanması olayıyla ilgili 2'si tutuklu toplam 16 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. İbrahim Yaman'ı kardeşi Erdal Yöndem ile öldürmekle suçlanan 37 yaşındaki Sinan Yöndem, "Hakim bey kavgada dayak yiyen ailemi kurtarmak için tabancamla bacaklarına ateş ettim. İbrahim Yaman'ı öldürdüğümü sanmıyorum. İbrahim gerçekten benim kurşunum ile ölmüşse verilecek cezaya şimdiden razıyım" dedi.
Merkez Yıldırım İlçesi Otosansit TIR ve kamyon garajında, geçtiğimiz Aralık ayında meydana gelen olayda, kamyonların karıştığı hasarlı kaza ardından Yöndem ailesi ile nakliyecilik yapan Yaman aileleri arasında çıkan tartışma güçlükle yatıştırıldı. Olaydan bir hafta sonra iddiaya göre Yöndem ailesi, işlettiği çay ocağına kalabalık grup ile gelen Yaman ailesi ve arkadaşları ile bu kez kavga etti. Tabanca, bıçak ve sopaların kullanıldığı olayda, göğsünden tabancayla vurulan İbrahim Yaman, kaldırıldığı hastanede ölürken, çay ocağı işleten Ümit Yöndem ile kardeş ve akrabalarından İzzettin, Mesut, Zafer ve Erdal Yöndem ile nakliyecilik yapan Bünyamin Yaman, Cemal Yaman ise sopa darbeleriyle yaralandı. Polis cinayetle sonuçlanan kavga sonrası 16 kişiyi gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden katil zanlısı olarak suçlanan Sinan ve Erdal Yöndem kardeşler tutuklanırken diğer 14 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Haklarında Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Adam öldürmek' ve 'Yaralamak' suçlarından ömür boyu ve 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanıklar Sinan ve Erdal Yöndem ile tutuksuz 14 sanığın yargılanmasına başlandı. Yapılan ilk duruşmada tutuklu sanıkların yanı sıra, müşteki-sanık olarak tutuksuz yargılanan aynı aile ve akrabadan olan Mehmet, Şahin, Bünyamin, Ertuğrul, Mutlu ve Kemal Yaman ile Hüseyin Erkan, Akif Kaymakçı ve Mehmet Kaymakçı ile avukatları hazır bulunurken beş sanık ise gelmedi.
Duruşmada İbrahim Yaman'ı öldürmekle suçlanan Sinan Yöndem yaptığı savunmasında, olayda silahla ateş ettiğini ancak öldürme kastının bulunmadığını belirterek, "Hakim bey kavgada dayak yiyen ailemi kurtarmak için tabancamla bacaklarına ateş ettim. İbrahim Yaman'ı öldürdüğümü sanmıyorum. İbrahim gerçekten benim kurşunum ile ölmüşse verilecek cezaya şimdiden razıyım" dedi.
Erdal Yöndem'in, "Ben kavga sırasında kalabalığı gördüm. Kavgayı ayırmaya çalıştım. Öldürmek gibi bir kastım yoktu. Tabancamla yere doğru ateş ettim" dediği duruşmada müşteki-sanık konumundaki diğer tutuksuz sanıklar ise yöneltilen suçlamaları kabul etmediler.
Duruşma eksik evrakların beklenmesi gelmeyen sanıkların bir sonraki duruşmada hazır bulundurulması için ileri bir tarihe ertelenirken, sanıkların tutukluluk durumlarınan devamına karar verildi.

FOTOĞRAFLI