TRABZON'un Çaykara İlçesi Kavlatan mevkiindeki Balkodu-2 HES tüneli girişinde meydana gelen çığda, kar kütlesi altında kalan işçilerden birinin daha cesedi bulundu. Halen çığ altında 1 işçi bulunuyor.
Çığ altında kalan Muşlu Lokman Çelik ile Tuncelili Erhan Arslan'ı bulabilmek için AFAD ekipleri bu sabah, erken saatte yeniden çalışma başlattı. Kar kütlesi içinde bir ceset daha bulan ekipler, kimliği belirlenemeyen işçinin çıkartılması için çalışmaları yoğunlaştırdı. Böylece cesedine ulaşılan işçilerin sayısı 4'e yükseldi.

Bu arada, daha önce AFAD ekipleri dışında kimsenin girişine izin verilmeyen çığ bölgesine sonraki günlerde bazı işçi yakınlarının da girdiği öğrenildi. Lokman Çelik ve Erhan Aslan’ın yakınları küreklerle arama çalışmalarına katıldı, ekiplerin çalışma yaptığı yerleri cep telefonu ile görüntüledi.

Kavlatan mevkiindeki HES tüneli önünde 10 Ocak Cumartesi günü öğle saatlerinde çığ düşmesi sonucu 5 işçi kar kütlesi altında kalmış, Nusret Er'in cesedini olaydan hemen sonra; işçi arkadaşları Muhammet Işıklı ve Can Özyürek'in cesetlerini ise sonraki günlerde AFAD ekiplerince çıkartmıştı.