BURSA'da, Suriye'nin Kobani kentine IŞİD saldırılar protesto edildi. Gösteri sırasında yasa dışı örgüt PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atan gruba, Türk Bayrağı açan başka bir grup tepki gösterdi. Çevik Kuvvet ekipleri, iki grup arasındaki gerginliği engellemeye çalıştı. Bu sırada, protesto gösterisi yapan grup, yerlerdeki parke taşlarını sökerek, polise ve gelen gruba fırlattı. Olay sırasında, 10’a yakın polis yaralanırken, 7 gösterici gözaltına alındı.
Merkez Osmangazi İlçesi Kent Meydanı'nda saat 14.00'da toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Kürtler'in yaşadığı Kobani'ye IŞİD saldırılarını protesto etmek için eylem yaptı. Burada oturma eylemi yaparak olayları protesto eden eylemciler, 'Kobani halkı yalnız değildir', Kürtçe 'Yaşasın Başkan Apo', 'YPG', 'Dişe diş kana kan seninleyiz Öcalan' diye  slogan attı. Daha sonra Türk Bayrağı açarak gelen başka bir grup ise 'Türkiye Türktür, Türk kalacak' diye slogan atarak tepki gösterdi.
İki grup arasındaki gerginliği önlemek isteyen çevik kuvvet polisleri araya girdi. Ancak, protesto gösterisi yapan gruptakiler, yerlerdeki taşları sökerek Türk Bayrağı açan gruba fırlattılar. Polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ettiği olaylar sırasında çok sayıda vatandaş korku ve panik yaşadı. 10’a yakın polisin atılan taşlardan yaralandığı olaylar sırasında 7 gösterici gözaltına alındı. Gözaltına alınan bir eylemci, çevkedekiler tarafından linç edilmek istendi. Polisin müdahalesi ile araca bindirilen eylemci, olay yerinden uzaklaştırıldı.

FOTOĞRAFLI