Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, boşandığı eşini ve birlikte yaşadığını öne sürdüğü şahsın babasını tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, müebbet hapis ile beraber 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        Geçen yıl eylül ayında ayrıldığı eski eşi İpek Akkoyun (37) ile eski eşiyle birlikte yaşadığını iddia ettiği şahsın babası Recep K.'yı tabancayla vurarak öldürdüğü ileri sürülen Ersoy D.'nin yargılandığı dava karara bağlandı.

        Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Ersoy D., avukatı Abdurrahim Burak ile ölenlerin yakınlarının avukatları katıldı.
Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, suç tarihinden önce sanığın eşi İpek Akkoyun'dan S.K. ile olan ilişkisinden duyduğu şüphe nedeniyle boşandığını, sonrasında eşiyle bir çok kez barışıp yine S.K. ile olan ilişkisi nedeniyle ayrıldıklarını belirtti. Mütalaada, suç tarihinden birkaç gün öncesinde ayrıldığı eşinin S.K. ile mesajlaştığını fark eden sanığın, olay günü tabancayla eski eşinin evine geldiği, S.K.'nın evde olduğunu fark ettiği, S.K.'nın evden kaçtığı, sanığın eşi Akkoyun'u boşanma öncesi ve sonrasında S.K. ile süregelen ilişkisi nedeniyle haksız tahrik altında tabancayla vurarak öldürdüğü kaydedildi. Sanığın, cinayetin ardından S.K.'nın evine gittiği, burada kapıyı açan S.K.'nın babası Recep K.'yı, kendisini aşağılaması üzerine haksız tahrik altında tabancayla vurarak öldürdüğü ifade edildi.
Cumhuriyet savcısı, sanığın cinayetleri haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında işlediği gerekçesiyle her iki maktul için iki kez uygulanmak suretiyle oniki yıldan onsekiz yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti.

        Ölenlerin yakınlarının avukatları, cumhuriyet savcısının mütalaasına haksız tahrik yönünden katılmadıklarını kaydettiler. Sanık avukatı Abdurrahim Burak da ortada bir namus cinayetinin söz konusu olduğunu belirterek, "Yoksa hiç kimse çocuklarının önünde annelerini öldürmez. Dolayısıyla eylemin gerçekleşmesinde ağır haksız tahrik söz konusudur. Tahrik hükümlerinin üst seviyeden uygulanarak müvekkil lehine takdir edilmesini talep ediyoruz." dedi.

        Recep K.'nın öldürümesine ilişkin olarak da tahrik hükümlerinin üst seviyeden uygulanmasını talep eden Burak, şunları söyledi: "Sanık ilk eylemden sonra S.K.'yı aramak için gittiğinde kapıyı açan Recep K., sanığın oğlunu sorması üzerine 'bilmiyor musun eşinle beraberdi' diyerek tahrike devam etmiş. Akabinde hakaretler etmesi nedeniyle sanık tahrik altında eylemi gerçekleştirmiştir." Son sözü sorulan sanık Ersoy D., adalete güvendiğini söyledi.

        Kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanığı, eski eşi İpek Akkoyun'u kasten öldürmekten müebbet, Recep K.'yı ise haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında öldürdüğü gerekçesiyle 18 yıl hapis cezasına çarptırdı.

        Ersoy D., geçen yıl eylül ayında, önce eski eşi İpek Akkoyun'u (37) Camili Mahallesi'ndeki evinde öldürmüş, daha sonra eski eşiyle dost hayatı yaşadığını ileri sürdüğü şahsın babası Recep K.'yı, Şeker Mahallesi'ndeki evinde öldürmüştü.