ANKARA Kızılay'da 37 kişinin öldüğü saldırıyı gerçekleştiren kişinin, ilk bulgulara göre PKK terör örgütü üyeliğinden yargılanan üniversiteli 24 yaşındaki S.Ç.D. olduğu öne sürüldü.

Ankara'da gerçekleştirilen ve ülkeyi yasa boğan saldırıyla ilgili yeni bir gelişme ortaya çıktı. Saldırıyı gerçekleştirien kişinin PKK terör örgütü üyeliğinden yargılanan Balıkesir Üniversitesi (BAUN) öğrencisi S.Ç.D. olduğu öne sürüldü. Tekirdağ Marmara Ereğlisi doğumlu S.Ç.D.'nin BAUN Turizm Fakültesi Seyahat İşletmesi İkinci Öğretim Bölümü'ne 2012 yılında kayıt yaptırdığı ve okula geldikten bir süre sonra kayıplara karıştığı öğrenildi. S.Ç.D.'nin babası C.D.'nin 2013'te kızının kaybolduğuna dair polise başvurduğu öğrenildi.

Ayrıca S.Ç.D.'nin, Balıkesir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'de PKK terör örgütü üyeliği ve propogandası suçundan dört kadın arkadaşıyla yargılandığı belirtildi. S.Ç.D.'nin kimliğinin, hurdaya dönen bomba yüklü araçtan elde edilen ceset parçaları ve parmak izinden belirlenildiği, araştırmaların sürdüğü ileri sürüldü.