ADANA'da polis merkezi önüne bırakılan bomba yüklü aracın faillerini yakalamak için düzenlenen eş zamanlı operasyonda, PKK terör örgütü üyesi oldukları öni sürülen 20 kişi gözaltına alındı. Patlamanın meydana geldiği Denizli Şehit Özer Özkaya Polis Merkezi'nin çevresindeki 3 mahalledeki operasyona yaklaşık 1000 polis katıldı.
Adana Emniyet Müdürlüğü'nün Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, polis merkezine yapılan bomba yüklü araçla saldırı girişimi ardından kapsamlı çalışma başlattı. Denizli, Narlıca, İsmetpaşa ile Mithatpaşa Mahallesi'ndeki bütün sokakları adım adım dolaşan polisler, saldırı ile ilgili ip uçları aradı. Güvenlik kamerası kayıtlarını toplayan TEM Şube ekipleri, teknik inceleme yaparak saldırganlara ait iz aradı. Gün boyu saldırganların eşkalini belirlemeye yönelik çalışma yapan polis, elde edilen bilgilerin ışığında operasyon gerçekleştirdi.
Şafak vaktinde, Adana Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinde TEM ekiplerinin öncülüğünde bir araya gelen Özel Harekat, Asayiş, KOM, Narkotik ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'ndeki polisler önceden belirlenen adreslere girmek için harekete geçti. Merkez Seyhan İlçesi'nin Denizli, İsmetpaşa, Narlıca ve Mithatpaşa mahallerinde 20'nin üzerinde adrese eş zamanlı olarak girildi. Narkotik ve patlayıcı maddelere duyarlı köpeklerle arama yapılan evlerde, 20 kişi gözaltına alındı. Havadan helikopterin de destek verdiği operasyonda gözaltına alınanlar sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Aramalarda bulunan çok sayıda silah, silahlara ait mühimmat ile örgütsel dökümana incelenmek üzere el konuldu.

FOTOĞRAFLI