BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Bodrum İlçe Teşkilatı, bu sabaha karşı taşlı ve molotoflu saldıraya uğradı. Bina içine atılan motolof patlamazken, atılan taşlardan camları kırıldı.
BDP Bodrum İlçe Teşkilatı’nın Cevat Şakir Mahallesi, Hoca Ahmet Yesevi Sokak’teki binası, bugün sabaha karşı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce taşlanıp, molotof kokteyli atıldı. Sabah binaya gelen BDP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Polat ve yönetim kurulu üyeleri camların kırılıp içeri molotof atıldığını görünce durumu polise bildirdi. Atılan molotofun patlamaması nedeniyle yangın çıkmazken, atılan taşlardan binanın camları kırıldı. Polis, binada parmak izi incelemesi yapıp, 4 kişinin ifadesine başvurdu.

Soruşturma sürerken BDP Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Polat, bir açıklama yaparak, olayı kınadı. Partilerine yapılan saldırıyla ilgili savcılıga suç duyurusunda bulunduklarını belirten Polat, “Geçen yıl 17 Kasım’da da dün olduğu gibi yaptığımız bir basın açıklamasının ardından ilçe binamız aynı şekilde saldırıya uğramıştı. Bu kez de Halkların Demokratik Partisi (HDP), BDP’li vekillerin tutukluluğunun devamına karar veren çifte standartlı adalete ve yargıya karşı dün Bodrum’da yaptıkları basın açıklamasına BDP İlçe Teştkilatı olark biz de destek vermiştik. Geçen sene Kasım ayında açlık grevlerine destek amacıyla Bodrum’da 6 BDP’linin açlık grevine girerek destek verdikleri günlerde de BDP ilçe binası taşlanmış, bina zarar görmüştü. İçeride kadın ve çocukların olduğu bir saatte yapılan bu saldırıya da suç duyurusunda bulunulmuş ve sonuç alınamamıştır. Bu tür saldırılar turizmin gözde merkezi Bodrum’a yakışmıyor” dedi.

YA(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)