ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde doğa yürüyüşüne çıkan 3 turist kayboldu. Ekipler, turistlerin bulunabilmesi için seferber oldu.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kemer'e bağlı Göynük Mahallesi'ndeki Likya yolunda doğa yürüyüşüne çıktıktan sonra 14 Ocak'tan bu yana  haber alınamayan 1 İngiliz ve 2 Hollandalı turistin bulunabilmesi için dün arama kurtarma çalışması başlatıldı. 
İhbar üzerine bölgeye ulaşan İl Jandarma Komutanlığı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma ekipleriyle vatandaşların yürüttüğü arama kurtarma çalışmalarında, turistlere ait herhangi bir bulguya rastlanmadığı belirtildi. Arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği açıklandı.

Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki Göynük Mahallesi Likya yolunda doğa yürüyüşüne çıktıktan sonra 14 Ocak'tan bu yana haber alınamayan 1 İngiliz ve 2 Hollandalı turistin, Boğaziçi Üniversitesi'ne öğrenci değişim programı kapsamında gelen öğrenciler olduğu belirtildi. Arama faaliyetlerinin 2'si erkek 3 öğrencinin dün saat 15.30 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne cep telefonuyla ulaşarak, İngilizce yardım istemesi üzerine başlatıldığı bildirildi. Cep telefonu şarjının bitmek üzere olduğunu söyleyen öğrencilerin, 'Bir tarafımız şelale, diğer tarafımız dağlık bölge' diyerek bulundukları yeri tarif etmeye çalıştıkları belirtildi.

İhbar üzerine Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı'na bilgi verildikten kısa süre sonra arama faaliyetlerinin başlatıldığı kaydedilirken, çalışmaya jandarma, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi'nden oluşan 20 kişiyle 8 arama kurtarma köpeğinin katıldığı bildirildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis helikopterinin de havadan destek verdiği arama kurtarma faaliyetlerinde şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlanmadığı aktarıldı. Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam vekili Halil Serdar Cevheroğlu ise, şöyle konuştu:

 "Tüm çalışmalarımızı gelen ihbar üzerine dün başlattık. Vali beye de bilgi verdik. Çalışmalar termal kameralar yardımıyla gece boyunca da devam edecek. Herhangi bir sonuç çıkmazsa, yarın itibariyle de çevre illerdeki arama kurtarma ekiplerinden yardım isteyeceğiz. Onlarla birlikte aramayı daha da genişleteceğiz. Bölgedeki olumsuz hava koşulları da ekiplere zor anlar yaşatıyor. Ama yine de biz elimizden gelen her şeyi yapıyoruz."
İngiliz ve Hollanda büyükelçiliklerinin de arama kurtarma faaliyetlerini takip ettiği, konuyla ilgili yetkililerden bilgi aldığı kaydedildi.

SIĞINDIKLARI VE ATEŞ YAKTIKLARI ALAN BULUNDU

Antalya’nın Kemer İlçesi’nde çıktıkları doğa gezisinde kaybolan ve arama çalışmaları süren 3 turistin İngiliz uyruklu David James Alan Mackie (22) ile Hollanda uyruklu Marje de Grott (22) ve Frisa Ann Antony de Vries (22) olduğu belirlendi.
Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam vekili Halil Serdar Cevheroğlu, arama kurtarma ekipleri tarafından saat 20.30 sıralarında turistlerin sığındıkları ve ateş yaktığı bir alan bulunduğunu söyledi. Dağlık arazideki şartların çok zor olduğunu belirten Cevheroğlu, "Zorlu koşullara rağmen aramalarımız aralıksız devam ediyor. Sabah saatlerinde turistlere sağ olarak ulaşmayı ümit ediyoruz” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla Afyonkarahisar’dan 10 kişilik arama kurtarma timi de Antalya’ya gelmek üzere yola çıktı. Saat 06.30 sıralarında Antalya’ya ulaşması beklenen ekip, arama kurtarma çalışmalarına katılacak.