BURSA'da, 45 yaşındaki Dilber Ökten ve öğretmen oğlu 24 yaşındaki Anıl Ökten, kendilerini polis olarak tanıtan 2 dolandırıcıyı polise yakalattı.

Merkez Yıldırım İlçesi Zümrütevler Mahallesi Tan sokakta oturan ev hanımı Dilber Ökten, geçtiğimiz gün dolandırıcılar tarafından telefon ile arandı. Telefondaki kişi, kendisini polis olarak tanıtarak bir operasyon yaptıklarını Dilber Ökten’in kimlik bilgilerini kopyalayan Suriyeli bir kaçak elektrik çetesini çökerteceklerini söyledi. Dolandırıcı, “Sen evde bulunan altın ve paraları bir poşete koy. Daha sonra bizim belirleyeceğimiz bir parka git ve poşeti oturduğun bankın altına bırak” dediler.

Dolandırılmaya çalışıldığını anlayan Dilber Ökten, telefondaki kişiyi oyalamaya başladı. Bu sırada evde bulunan ve öğretmen olan oğlu Anıl Ökten, polislere haber vererek annesinin dolandırıcı ile yaptığı konuşmayı cep telefonu ile saniye saniye kaydetti. Eve gelen polisler ilk olarak gazete kağıtlarını para boyutlarında keserek, bir poşete koydu. Polislerin hazırladığı poşeti alan Dilber Ökten, telefondaki kişinin talimatlarına uyarak sahte polislerle buluşmaya gitti.

Dilber Ökten, evinin yakınlarındaki parkta bulunan bir bankın altına içi gazete kağıdı dolu poşeti koyarak uzaklaştı. 10 dakika sonra parka gelerek poşeti alan A.G.T. (25), ve M.Ö. (33) gözaltına aldı. Yakalanan şüphelilerin geçtiğimiz gün Yeşilova mahallesinde 28 bin lira değerinde altını, aynı yöntemle Z.T. isimli ev hanımından dolandırarak aldığı ortaya çıktı.

  İki şüpheli, 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi.