ISPARTA kent merkezinde bulunan 2 katlı IYAŞ Park Alışveriş Merkezi'nde restoranın bulunduğu bölümde alçı tavan çöktü, 13 kişi hafif yaralandı.

Olay, saat 14.30 sıralarında meydana geldi. 2 katlı IYAŞ Park AVM'nin üst katında bulunan restoran bölümündeki tavan ilk belirlemelere göre 'hava sıkışması' nedeniyle çöktü. O sırada restoranda bulunanlardan 13 kişi, tavanın altında kaldı ve yaralandı. Olayın ardından bölgeye sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralılar olay yerinde yapılan müdahalenin ardından ambulanslarla götürüldükleri çeşitli hastanelerde tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, alışveriş merkezinde tavanı çöken bölümün boşaltılması için anons yapıldı restoran kapatıldı.

Görgü tanıklarından Hüseyin Karabal, "Restorana adımımı attığımda tavan domino taşı gibi çökmeye başladı. Bayağı korku yaşadık. Oradaki vatandaşlar kaçmaya başladı. Bazı vatandaşlar arka kapıdan çıkarıldı" dedi.
IYAŞ Park AVM Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol ise tavanda oluşan hava sıkışması nedeniyle kartonpiyer yırtılması meydana geldiğini söyledi. Şenol, "Allah'a şükür acı bir tabloyla karşılaşmadık. Bu bir çökmeden ziyade yırtılmadır. Hepimize büyük geçmiş olsun" diye konuştu.