Gürkay GÜNDOĞAN- Hamza DEMİR/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, evinde 6.5 yıl önce boğularak öldürülen 83 yaşındaki Şefik Necdet Onart'ın dosyasını yeniden açan polis, evdeki eşyalar zerinde bulunan parmak izinin, 26 yaşındaki Muhammet Ali A.'nın 2012'de ehliyet alırken verdiği parmak iziyle uyuştuğunu tespit etti. Perde dükkanında çalışan Muhammet Ali A., tutuklanarak cezaevine konuldu.
Olay, 24 Ekim 2008'de Şefik Necdet Onart'ın eşiyle yalnız yaşadıkları Meşrutiyet Mahallesi'ndeki evinde meydana geldi. Polis, yakınları tarafından evde cesedi bulunan Onart'ın boğularak öldürüldüğünü belirledi. Evde yapılan incelemede odaların dağıtılıp bir miktar para ve ziynet eşyasının çalındığı saptandı. Evde yatağın üzerindeki kumbara ve boncuk kutusunda bir kişinin parmak izi tespit edildi. Ancak parmak izinin kime ait olduğu belirlenemedi. Polis de dosyayı kapattı.
Polis, 6.5 yıl sonra dosyayı yeniden açtı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri, evde bulunan söz konusu parmak izini, Emniyet Genel Müdürlüğü Otomatik Parmak İzi Teşhis Sistemi'nde tarattı. Parmak izinin, Muhammet Ali A.'nın 2012'de ehliyet alırken Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği parmak izi ile uyuştuğu saptandı.
Soruşturmayı derinleştiren polis, Muhammet Ali A.'nın babasına ait perdeci dükkanında çalıştığını ve cinayetten 1 yıl kadar önce 2007'de Şefik Necdet Onart'ın evine perde takmaya gittiğini belirlendi. Gözaltına alınan Muhammet Ali A., ifadesinde Şefik Necdet Onart'ın müşterileri olduğunu ve bir kaç kez bu yüzden evine gittiğini, perde montajı sırasında da parmak izinin kalmasının doğal olduğunu ileri sürerek suçlamayı kabul etmedi.
Polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Muhammet Ali A., 'kasten öldürme' ve 'yağma' suçlamasıyla çıkarıldığı nöbetçi mahkemece kuvvetli suç şüphesi nedeniyle tutuklanarak cezaevine konuldu.

FOTOĞRAFLI