ANTALYA Barosu, 6 yaşında bir çocuğun nikahlanabileceğini söyleyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 




Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız'ın katıldığı bir programdaki, “7 yaşında bir kız çocuğu 25 yaşında bir erkek veya 7 yaşında erkek, 25 yaşında bir kız evlenebilirler mi? Nikahlanabilirler mi diyelim. Nikah evlilikten daha hassas bir ifade. Evet nikahlanmalarında sakınca yoktur. Bütün mezheplere göre, Kuran'a iman eden bütün Müslümanlara göre, evlilik için bir yaş söz konusu değildir. 10 yaşında, 7 yaşında, 6 yaşında, 78 yaşında, yaşıyorsa 135 yaşında bir insan evlenmeye adaydır. Ne küçük yaşta olduğu için ne büyük yaşta olduğu için nikaha engel yoktur" şeklindeki sözleri, büyük tepki toplamıştı.

Antalya Barosu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Yıldız hakkında bu sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Yıldız'ın, 'suç işlemeye tahrik' ve 'kanuna uymamaya tahrik' suçlarını işlediği gerekçesiyle cezalandırılması istendi. Suç duyurusunda, Yıldız'ın “Çalışan kadın fuhşa hazırlık yapıyor" ve "Kadın spikeri izlemek caiz değil" şeklinde, modern toplumda kadınları aşağılayan ve tahrik unsuru içeren açıklamalarının da daha önce tepki aldığı belirtildi.
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 16'ncı maddesinde 'Evlenme sözleşmesi, ancak evleneceklerin özgür ve tam iradesiyle yapılır' denildiği belirtilen dilekçede, Anayasa'nın 90'ıncı maddesi '18 yaşına kadar her insan çocuk sayılır', Türk Medeni Kanunu 214'üncü maddesine göre, '16 yaşından küçük bir çocuğun evlendirilmesi mümkün değildir' gibi ilgili birçok maddeye yer verildi.