Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi, savcının mütalaasını üzerine görüştüğü dosyada  Van bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş ile BDP Şırnak Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak'ın tahliye edilmelerine karar verdi.

Diyarbakır'da tahliye talepleri reddedilen KCK davaları sanıklarından BDP Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile Bağımsız Van milletvekili Kemal Aktaş'ın avukatlarının başvuruda bulunmasının ardından Anayasa Mahkemesinin, "tutukluluklarının makul süreyi aştığı" ve "seçilme haklarının ihlali" iddiasıyla başvurularını haklı bulması üzerine Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 milletvekilinin tahliye talebini görüştü.

Mahkeme heyeti, yaptığı değerlendirme sonucu, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 14 Nisan 2009'dan bu yana Diyarbakır D Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan milletvekili Aktaş ile 18 Nisan 2009'dan bu yana Diyarbakır E Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan milletvekili Irmak ve "terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" suçundan 27 Nisan 2009'dan bu yana Diyarbakır D Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan milletvekili Sarıyıldız'ın, oy birliğiyle tahliyesini kararlaştırdı.

Milletvekillerinin tahliyelerine ilişkin evrakın, tutuklu bulundukları Diyarbakır D ve E Tipi Cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Milletvekillerinin akşam saatlerinde serbest bırakılmaları bekleniyor.

DÜN DE 2 VEKİL TAHLİYE EDİLMİŞTİ

BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ile Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karar üzerine dün cezaevinden tahliye edilmişlerdi. FB(GG/AAA)