Afganistan'ın başkenti Kabil'de meydana gelen ve 12 Türk askerinin şehit olduğu helikopter kazasında hayatını kaybeden askerlerin baba ocağına ateş düştü.

HAVA BİNBAŞI BAĞDATLI'NIN GÖREV SÜRESİNİN DOLMASINA BİR AY VARDI

Afganistan'ın başkenti Kabil'de meydana gelen ve 12 Türk askerinin şehit olduğu helikopter kazası'nda hayatını kaybeden Hava Binbaşı Şükür Bağdatlı'nın (41) acı haberi memleketi Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Bolaman Beldesi'ndeki baba ocağına ulaştı.

Afganistan'daki görev süresinin dolmasına bir ay kalan Bağdatlı'nın şehit düştüğü haberi ailesine Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca ve askeri yetkililer tarafından bildirildi.

Evine ambulans ve subayların geldiğini gören anne Emine Dağlı oğlunun şehit olduğunu anlayarak, fenalaştı. Oğlunun şehit habebiriyle yıkılan baba Şükrü Bağdatlı'ya sağlık görevlileri müdahale etti.

Hava Binbaşı Bağdatlı'nın 8 kardeşten tek erkek olduğu öğrenilirken, eşi Nedime ve kızı Melis Bağdatlı'nın da Fransa'da yaşadığı bildirildi.

ŞEHİT BİNBAŞI ÇOLAK'IN EVİNDE YAS

Afganistan'da Türk helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan Harita Binbaşı Mithat Çolak'ın, Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki baba evinde yas var.

Yediler Mahallesi'nde yaşayan baba Abdullah ve anne Ayşe Çolak'a oğullarının şehit olduğu haberi, ilçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Alper Koç ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can tarafından verildi.

Acı haberi alınca fenalaşan aileye sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin evine askerler tarafından Türk bayrakları asıldı. Garnizon Komutanı Koç, "Vatan bizim, devlet bizim, şehidimiz bizim. Binbaşı Çolak vatanımız için görev yapıyordu" dedi.

Evli ve 2 çocuk babası Şehit Binbaşı Çolak'ın Ankara'da görev yaptığı, 4.5 aydır bulunduğu Afganistan'a 6 aylık geçici görevle gittiği öğrenildi.