CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 31 Aralık'ta elektriğe yapılan yüzde 127 zammın geri alınmasını, geri alınmaması durumunda elektrik faturası ödemeyeceği açıklaması Türkiye'nin gündemine oturdu. Sosyal Medya'da gündem #faturamıödemiyorum

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün yaptığı açıklamada, "Bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim" diyerek yapılan zamları protesto etti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda saat vererek çağrıda bulunmuş, çok önemli bir şey açıklayacağını söylemişti.

Evinde çektiği video mesajını yayınlayan Kılıçdaroğlu'nun gündeminde elektriğe yapılan zamlar vardı.

"BUGÜNDEN İTİBAREN HİÇBİR ELEKTRİK FATURAMI ÖDEMEYECEĞİM"

Zamlar geri çekilene kadar fatura ödemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan 31 Aralık gecesi imzaladığı zamları geri çekinceye kadar, ben bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim."

Kılıçdaroğlu, açıklamasında, "Bir de pandemide İBAN vermesini biliyorsun, bu kez de halk zorda. Halkımıza çağrı yapıyorum: @RTErdogan yazın İBAN numaranız ile birlikte faturanız gönderin, hatta bir de etiket ekleyin: #Sırasende. Çünkü bu kez sıra kendisinde" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya açıkladı: 'Odacılar' organize suç örgütü çökertildi Bakan Yerlikaya açıkladı: 'Odacılar' organize suç örgütü çökertildi

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından sonra #faturamıödemiyorum, #SıraSende ve #IBAN etiketleri Türkiye gündeminde üst sıralara çıktı.

Kullanıcılar paylaşımlarında, elektrik faturalarını ödemeyeceklerini ifade etti.

İYİ PARTİ'DEN KANUNA AYKIRI İMASI

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasının ardından Sosyal Medya'da  #faturamıödemiyorum haşteki ile mesajlar patladı. #faturamıödemiyorum ifadesine destek olanlarda var, karşı duranlarda var. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Zamlar geri çekilinceye kadar elektrik faturamı ödemeyeceğim' açıklamasına ilişkin, "Genel başkanım kanuna aykırı hiçbir şey kendi de yapmaz, söylemez ve tavsiye etmez. Ödenmesi gereken fatura ödenecektir" ifadelerini kullandı.