TÜRK savaş uçakları akşam saatlerinden itibaren Suriye’nin Afrin kentindeki PYD terör örgütüne ait bölgeleri ateş altına aldı.

Akşam saatlerinde birbiri ardına havalanan Türk savaş uçakları, Türkiye sınırına yakın noktada bulunan PYD’ye ait mevzileri hedef aldı. Afrin’e yakın Minnag, Maranez, Melkiye ve Ayn Daknı bölgeleri Türk savaş uçakları tarafından ardı ardına bombalandı. Savaş uçakları ile hedef alınan yerlerden yükselen dumanlar ise Türkiye tarafından olduğu gibi operasyonun kritik noktalarından olan Azez’den de çıplak gözle izlendi.

Bu arada, Türk savaş uçaklarının hedef aldığı PYD’ye ait noktalar, Azez sınırında konuşlu Özgür Suriye Ordusu güçleri tarafından da havan ve uçaksavarlar ile ateş altına alındı.

TSK tarafından Afrin'deki harekata ilişkin yapılan bilgilendirmede, "PKK/PYD-YPG terör örgütünün başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı tespit edilmiştir" denildi. 

PYD ÇOCUKLARI ZORLA SİLAH ALTINA ALIYOR

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG tarafından Afrin kentinde çocukların zorla silah altına alındığı ortaya çıktı. Bölgeden edinilen bilgilere göre, terör örgütü PYD/YPG'nin, Afrin'de yaşayan sivillerin çok sayıda çocuğunu zorla alıkoyup silah altına aldığı belirtildi. Türkiye'nin operasyon için hazırlık yaptığı Afrin bölgesinden paylaşılan fotoğraflarda, üniforma giydirilen çocukların ellerine öptürdükleri tüfekleri tutuşturdukları görüldü.