Toplumsal haklarının ihlal edildiğini düşünen bir grup transseksüel, Taksim Meydanı'nda toplanarak eylem yaptı. 'Trans Kimlikler Hastalık kapsamından çıkarılması için 'Stop Trans Pathologization-2012 Kampanyası' dahilinde dünya ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yürüyüşte, Pankart ve dövizler açan grup, “Okulda, İşte, Mecliste Travestiler Heryerde" sloganıyla mecliste temsil edilmek istedi.

Kendilerini temsil eden beş ayrı inisiyatifin üyelerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik transseksüel, saat 19.00'da Taksim Meydanı'nda toplandı. Grup davul çalarak ellerindeki 'Bize Alışın, Trans Kimliğimize Saygı Duy' şeklindeki döviz ve pankartlarla İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yaptı. Alınan güvenlik önlemleri altında Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapan grup, “Okulda, İşte, Mecliste Travestiler Heryerde... İster Kabul Et İster Etme Travestiler Heryerde" diye bağırdı. Fiziksel özelliklerini özgürce değiştirme hakkı, garanti altına alınmış iş olanakları ve mecliste temsil edilmelerini istedi.

Şevval Kılıç isimli transseksüel, “Anayasaya cinsel kimlik ve cinsel yönelim ibarelerinin girmesini istiyoruz. Nefret suçlarının tanınmasını istiyoruz. Kendimize yönelik işlenen nefret suçlarının ağır tahrik indiriminden yararlanmalarını istemiyoruz" dedi.

Ebru Kırancı isimli eşcinsel, “İktidarda olan partinin bakanı Aliye Kavaf cinsel değişim hastalıktır diyor. Hayır bu bizim hakkımız" şeklinde göndermede bulundu.

Yaklaşık bir saat süren eylem vatandaşların şaşkın bakışları arasında sessiz bir şekilde dağıldı.