Oyun sektörünün devi Electronic Arts ve bağımlılık yaratıcı yapımların ardındaki isim Konami, yeniden karşı karşıya geldi. Rekabetin adı epey bilindik: FIFA ve PES. Futbol oyunları kategorisinde kıyasıya yarışan firmalar, her sene olduğu gibi yeni silahlarını piyasaya sürdü. (FIFA 11 ve Pro Evolution Soccer 2011 İncelemeleri)

FIFA 11, PC platformunda konsollardaki gibi "yeni nesil" olarak geliştirildi. PES 2011 ise saha içinde özgürlüğü ön plana alarak "gerçekçilik" konusunun sınırlarını zorlamaya başladı! Peki sezonun şampiyonu hangi yapım olacak? Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net editörleri her iki oyunu da deneyip ezeli derbinin rakibinin kim olduğuna karar verdi.

İşte enine boyuna PES 2011 ve FIFA 2011 rekabeti...


FIFA 11: Bu bölümde FIFA'nın en büyük kozu şüphesiz lisans hakları! Hemen her takımın formaları eksiksiz, isimleri doğru şekilde karşımıza geliyor! İçerdiği 25 ligin yanında, milli takımlar ve ligleri bulunmayan ülkeleri güçlü  takımlarını FIFA 11'de bulmak mümkün. Kuşkusuz bu tartışılamaz bir içerik! Bu kategoride golü FIFA 11 atıyor!

PES 2011: UEFA Champions League'in haklarını alan Konami, bu kadarla kalmadı. UEFA Europa League ve Copa Santander Libertadores de Uzak Doğuluların portföyüne katılmış. Buna karşın içeriğindeki lig sayısı aynı. Fransa ve Hollanda ligleri tamamen lisanslı olmasına karşın, İngiltere'de 2, İtalya'da 19 ve İspanya'da 14 takımda lisans bulunuyor. Takım sayısı FIFA'dan bir hayli az. PES puanlarıyla oyun içerisinde alışveriş yaparak, PES 2011'de bir hayli eğlenceli içerikler açabilirsiniz fakat bu gibi illüzyonlar, lisans problemini görmezden gelmemizi sağlamıyor.