Kastamonu’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İşletme Fakültesi Hazırlık Sınıfı öğrencisi olan ve aynı zamanda Kastamonu Yüzme İhtisas Spor Kulübü’nün başarılı sporcusu Timur Dellaloğlu, bugüne kadar kurbağalama, serbest ve karışık stillerinde 18 farklı Türkiye rekoru kırdı. Timur’a ait rekorlardan 8’i henüz kırılamazken, başarılı sporcu olimpiyatlarda altın madalya için gece gündüz çalışıyor. Bugüne kadar Kastamonu ve Türkiye genelinde yüzlerce yarıştan madalya ve kupa ile dönen Timur’un yüzden fazla birinciliği bulunuyor.

AMACI 2016’DA İSTİKLAL MARŞI’NI ÇALDIRMAK

Çocukluğunda ailesi ile birlikte Kastamonu’nun İnebolu İlçesi'nde tatile giden Timur Dellaloğlu, dalgaya kapılmasıyla birlikte boğulma tehlikesi atlattığını belirterek, bir süre yüzmeye karşı fobisinin oluştuğunu söyledi. Yüzme sporuna da fobisini yenmek üzere başladığını, ancak fobisinin zamanla hobiye dönüştüğünü belirten milli yüzücü, Temmuz ayında Çin’de yapılacak Dünya Uzun Kulvar Yüzme Şampiyonası’na hazırlanıyor. Şampiyonda Milli Takım kadrosunda ülkemizi temsil etmek isteyen Timur Dellaloğlu, spordaki hedefi için "2016 yılında olimpiyatlarda Allah nasip ederse madalyayı boynumuza takıp İstiklal Marşımızı bütün dünyaya ayakta dinletmek istiyorum" dedi.

TİMUR ÇOCUKLARA ÖRNEK OLDU

Kastamonu Halime Çavuş Yüzme Havuzu’nda yaklaşık 11 yıldır antrenörü Metin Yüzgüleç ile çalışan Timur Dellaloğlu’nun başarıları Kastamonulu minik yüzücü adaylarını motive ediyor. Timur’un başarıları öğrenen minik yüzücüler de onun gibi olabilmek için çalışıyor. Yıllar önce sayılı yüzünün bulunduğu Kastamonu’da Timur’un başarıları sayesinde amatör ve profesyonel olarak onlarca yüzücü havuzlarda kulaç atıyor.