Ünlü, Wow Otel'deki basın toplantısında, düzenleyicileri arasında Marifet Derneğinin de bulunduğu “Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu” kapsamında pazar günü Bakırköy'deki Sinan Erdem Spor Salonunda yapılacak ve Mahmut Ustaosmanoğlu'na “Uluslararası Hizmet Ödülü”nün verileceği toplantı için tüm resmi izinlerin alındığını söyledi.

Bir gazetede yer alan haberde, “provokasyonla” itham edildiğini kaydeden Ünlü, toplantıyla ilgili ilanlarda, katılımcıların kılık kıyafetinin nasıl olması gerektiğine ilişkin bir ifadenin yer almadığını kaydetti. Ünlü, gazetenin haberinden sonra Valiliğin toplantıya izin vermeyerek iptal ettiğini bildirdi.

Emniyetin, iptal kararını Marifet Derneğine tebliğ ettiğini dile getiren Ünlü, “Pazar günü Sinan Erdem'de yapılacak büyük toplantı iptal edildi. Halkımız salona gelmek üzere yollara dökülmesin. Provokasyon iddiasını ortaya atanlara karşı kanuni haklarımızı kullanarak gereken takibi yapacağız” diye konuştu.
Ünlü, Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumunun yarın ve sonraki gün Wow Otel'de devam edeceğini belirterek, Mahmut Ustaosmanoğlu'na ödülünün otelde verileceğini söyledi.