Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin “Evliliğin Püf Noktaları” ana başlığı altında başlattığı “Evlilik Eğitimi Seminerleri” devam ediyor.

 Seminerlerde, aile içi iletişimsizliğin aşılması ve yeni aile kuracak çiftlere evlilikteki  püf noktaları, İmaj ve İletişim Uzmanı İnci Yeşilyurt’un verdiği eğitimle öğretiliyor.

Toplumun temelinin aile, ailenin temelinin de kadın olduğunun bilinciyle yola çıkan Gaziosmanpaşa Belediyesi, bugüne kadar gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk ve eğitim projelerine bir yenisini daha ekleyerek mart ayından itibaren mutlu, kendisine ve topluma yararlı ailelerin oluşmasına destek olmak amacıyla “Evlilik Eğitimi Projesi”ni hayata geçirmiş ve ilçede bir dizi eğitim semineri başlatmıştı. 2010 yılında her ay düzenli olarak yapılacak olan eğitim çalışmalarında aile içi iletişimsizliğin aşılması ve yeni aile kuracak çiftlere evlilikteki püf noktalar İmaj ve İletişim Uzmanı İnci Yeşilyurt tarafından anlatılıyor.
Gaziosmanpaşa Belediyesi Toplantı Salonu’nda bugün gerçekleşen seminer Gaziosmanpaşalı hanımlar tarafından büyük ilgiyle izlendi. İnci Yeşilyurt, geçimsizliği oluşturan nedenler arasında çiftlerin birbirlerini çok iyi tanımadan yaptıkları evlilik, ilgisizlik, sorumsuzluk, kıskançlık, çocuk nedeniyle yaşanan anlaşmazlıklar, ekonomik sıkıntılar, eşle kopukluk ve bedensel uyumsuzlukların geldiğini belirterek, “Bugün bir çok ailenin çatırdaması gerçeğinin altında aile içi iletişimsizlik başı çekiyor. Sağlıklı bir aile içi iletişimle bir çok önemli sorunun önüne geçilebilir. Bugüne kadar yaşanan sorunlarda çiftlerin psikiyatri veya psikolojinin ilgilendiği ruhsal boyutu incelendi. Gerçekçi çözümler sunulmadı. İlk defa bir belediyenin öncülüğünde düzenlediğimiz bu toplantılarda katılımcıların yaşayacakları iletişim problemlerine çözümler sunulmasını sağlayacağız’’ diyen Yeşilyurt, evlilikte en önemli kurallar arasında sevgi, saygı, fedakarlık, ilgi ve anlayışın geldiğini belirtiyor.

Yaklaşık  3 saat süren evlilik eğitimlerinde şu konu başlıkları işleniyor ;
- Aldatma ve boşanma & Boşanma ne zaman gereklidir ?
- Evliliğin tanımı ve olmazsa olmazları
- Eş seçiminde dikkat edilmesi gerekenler
- Evlilik öncesi yapılacaklar
- Eş ile iletişim kurarken gözden kaçanlar ve yapılması gerekenler
- Eşler arası problemleri çözme
- Aldatıldığınızda yapmanız gerekenler
- Gelin-Kaynana Problemi
- Ekonomik durum bozulunca eşler arasında iletişim nasıl olmalıdır ?
-  Aşkı canlı tutmanın yolları.