Seçime 5 ay kala partilerin alacağı oy oranları merak ediliyor. Araştırma şirketlerinin yaptığı anketler ise gündeme oturuyor. CHP'nin oy oranını yüzde 30'un üzerinde gören Gürsel Tekin'se AK Parti'nin oy oranını yüzde 50'lerde gösteren anketlere tepkili. Tekin katıldığı bir televizyon programında araştırma şirketleriyle ilgili öyle bir laf etti ki herkes şaşırdı.

Araştırma şirketlerinin yaptığı anketlerde CHP'nin yüzde 20-25 bandında gösterilmesine CHP'nin iki numaralı ismi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin adeta ateş püskürdü. Tekin "Haziran'da yapılacak seçimlerden sonra kamuoyu şirketlerinin k.çına teneke bağlayacağız" dedi.

SKYTURK'te Vakkas Aksu'nun hazırlayıp sınduğu Haber Mahalli programına katılan Gürsel Tekin, araştırma şirketlerinin bir çoğunun yandaş olduğunu belirterek, 29 Mart 2009'daki yerel seçimleri öncesi İstanbul'da yapılan anketleri hatırlattı. O dönemde yapılan anketlerde de CHP'nin yüzde 25 gösterildiğini ifade eden Tekin "Yüzde 38 aldık hepsi yanıldı. Buradan ilan ediyorum. 12 Haziran'da mı olur, 29 Mayıs'ta mı 2011 seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu anketleri tarihe gömecek, kamuoyu araştırma şirketlerinin k.çına da teneke bağlayacaktır. Bunu burada öz güven içinde söylüyorum" dedi.

YÜZDE 30'UN ÜSTÜNDEYİZ

CHP'nin özellikle daha önce az oy aldığı bölgelerde oylarını arttırdığını öne süren Gürsel Tekin seçime 5 ay kala oylarının yüzde 30'un üzerinde olduğunu savundu. Gürsel Tekin, seçimlerdeki hedeflerinin de yüzde 40 olduğunu belirtti.