Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi’nin asfalttan yeşil alana, eğitimden sağlığa kadar bütün alanlarda önemli bir değişim yaşadığını söyledi.

Sultangazi Platformu, Sultangazi Belediye Başkanlığı Binası’nda düzenlenen kahvaltılı toplantıda ilçenin sorunlarını tartıştı. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın ev sahipliğindeki toplantıya Sultangazi Platformu Dernek Başkanı Ramazan Tunçbilek, İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Bayram Döğer, Din Görevlileri Derneği Başkanı M. Hanifi Özkan ve platform üyeleri katıldı.

Sultangazinin sorunları ile çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Platformu’nun belediyeden önce oluşturulduğunu ve bu konuda önemli bir görev ifa eden gönüllüler ordusu olduğunu söyledi. Başkan Altunay, “Bu bizim için çok önemlidir. Adeta bir esnaf odası gibi faaliyet gösterdi. Bu canlılığını halen de gösteriyor” dedi.

SİVİLLEŞME, YERELLEŞME, DEMOKRATİKLEŞME

Başkan Altunay şöyle devam etti: “İnsan isterse her şeyi yapar. Bu dernekte de istek ve arzuyu görüyoruz. Biliyorsunuz günümüzde birçok konu sivil toplum kuruluşları tarafından yapılıyor.

Üç şey çok önemli; sivilleşme, yerelleşme ve akabinde gerçek manada demokratikleşme. Bunlar birbirinden ayrı düşünülemez.” 2005 yılında çıkarılan Yerel Yönetimler Yasası’nın yerelleşme konusunda önemli bir gelişme sağladığını ifade eden Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Şimdi artık seçilmiş kişiler yetki kullanıyor ve hizmet üretiyor. Bürokrasi azaldı. İl Özel İdaresi’nde üyeler bu konuda son derece önemli bir görev ifa ediyor. Bu konuda da sizin gibi sivil toplum kuruluşları daha aktif olmalı. Biz de Sultangazi olarak bu konuda çalışmalarımızın karşılığını alıyoruz” dedi.

Kahvaltı

Bürokraside belli kuralların olduğunu hatırlatan Başkan Cahit Altunay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çevre Yolu yapım çalışmasına yaklaşık 1 ay önce başlandı. Fakat bu konudaki bizim ilk girişimimiz 14 ay önce oldu. Osman Gazi Katlı Kavşağı düzeltme çalışması da öyle.”

YEŞİL ALAN ORANI HIZLA ARTIYOR

İlçenin önceliklerinin masaya yatırıldığını ifade eden Başkan Altunay, “İhtiyaçları ve öncelikleri belirledik ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçede kişi başına düşen yeşil alan oranı 0.2 metrekare idi. Bu oran AB standartlarında 10 metrekaredir. Bu oran yeni park ve yeşil alan çalışmalarıyla 1.5 yılda 1.8 metrekareye çıkarıldı.

Buna Sultangazi Kent Ormanı da dâhil. Yanı başına yapılacak İzcilik Kamp Alanı ile birlikte bu rakam bu dönem içerisinde yaklaşık 5 metrekareye çıkarılacak” diye konuştu.

Sultangazi’nin en önemli konularının başında eğitimin geldiğini ifade eden Başkan Altunay, “Şu ana kadar 15 okul yeri tahsis ettik. Bunların 3’ü yakında açılıyor, 4’üne yılbaşına kadar kazma vuruluyor. 2011’de de yine 3-4 okulun yapımına başlanacak. Bu konudaki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor” diye konuştu.

Belediyenin çalışmalarını büyük bir hızla devam ettirdiğini ifade eden Başkan Cahit Altunay, Sultangazi’nin en fazla asfalt serimi yapan ilçe olduğunu ve önümüzdeki yıl asfaltsız cadde ve sokak kalmayacağını kaydetti. Parkların bir taraftan tepeden tırnağa yenilendiğini, diğer taraftan yeni parklar yapıldığını ifade eden Başkan Altunay, bu dönem içerisinde ilçedeki park sayısını 200’ün üzerine çıkarılmasının hedeflendiğini kaydetti.

YENİ HİZMET BİNASI GÖZ KAMAŞTIRACAK

50. Yıl Kültür Hizmet Binası’nın temelinin atıldığını hatırlatan Başkan Altunay, “Belediye Hizmet Binası projesi de tamamlanmak üzere. Son revizyonlarla 75 bin metrekareye ulaştık. Şu anda kullandığımız alan 4 bin metrekare. Ona göre yeni yerimizi düşünün. 3-4 ay sonra inşaatına başlayabileceğimizi söyleyebilirim. Büyük bir konsept olan hizmet binamızın ulaşımını sağlayacak Atatürk Bulvarı’nın da tamamen yerin altına alınmasını düşünüyoruz. Bulvar başlangıcından yerin altına girilecek, spor kompleksinin yanından çıkılacak. Üstü tamamen yürüyüş bandı ve yeşil alan olacak” diye konuştu.

Sultangazililere yeni bir çevre yolu müjdesi de veren Başkan Altunay, “Karayolları ile yaptığımız görüşmeler sonucunda 1/25 000’lik plana alınan çevre yoluna TEM’den girilecek. Gazi Mahallesi’nin arkasından geçilecek, Sultangazi Kent Ormanı, Alibey Baraj Gölü ve izcilik kampı sağında kalacak, yerleşim yerleri solunda kalacak şekilde; kimseye zarar vermeden taş ocaklarının önünden geçerek İsmetpaşa Mahallesi’nden geçen diğer çevre yoluna bağlanacak. Bu yol yapıldığında ilçemizin ulaşım sorunu tamamen çözülmüş olacak” dedi.